Stejná fraška jako Slavík! Fanoušci zuří kvůli 10. místu pro MMA hvězdu Procházku

Anketu Sportovec roku letos opanovala Ester Ledecká (27), která na olympiádě v Pekingu vybojovala zlatou medaili. Všichni sportovní fandové ale řeší naprosto nepochopitelné 10. místo pro nejlepšího českého MMA zápasníka Jiřího Procházku (30), jemuž se před půl rokem povedl famózní úspěch, který je přirovnáván k hokejové pohádce v Naganu. „Český slavík sportu! Jinak se téhle frašce říct nedá,“ zuří fanoušci. Nepochopení vyjádřil i sám Procházka!

V anketě Sportovec roku hlasují sportovní novináři. Ne všichni ale dokážou ocenit, co se letos podařilo Jiřímu Procházkovi v prestižní organizaci UFC, mnozí z nich ranaře umístili na poslední místo.

Bijec, který pochází z neveliké vesnice u Brna, v červnu svedl neuvěřitelnou bitvu s velezkušeným Brazilcem Gloverem Teixeirou, který je specialistou na boj na zemi.

Procházka na konci pátého kola dobře věděl, že pokud svého soka neukončí, prohraje na body. Osmadvacet sekund před koncem se mu ale povedlo soupeři chytnout škrcení a ten odklepal.

Nejenže se Procházka stal novým šampionem polotěžké váhy, ale také jednou z hlavních hvězd této organizace. UFC dokonce Procházkův souboj s Teixeirou ocenilo prestižním titulem „zápas roku“.

Jiří Procházka se vrací

Stejná fraška jako Slavík, zuří fanoušci

Sportovním fandům se proto vůbec nezamlouvá, že se před desátým Procházkou umístili sportovci, jako je například Barbora Špotáková, Jakub Vadlejch, Vít Přindiš či Markéta Davidová. Vlastně jen u vítězky Ester Ledecké se dá říct, že její úspěch (zlato na olympiádě v Pekingu) byl možná o stupínek výše než Procházkův triumf.

„Se po**ali v kině, ne? Tyhle ankety nedávají smysl! Nepochopitelné,“ píší mnozí na sociálních sítích.

Někteří vidí jistou podobnost s anketou Český slavík.

„Pro mě je Sportovec roku ekvivalent Českého slavíka. Hodně medializované, přeceňované, vykřičené, nicméně kvalitu zpěváka/sportovce nedoceňuje vůbec,“ myslí si fanoušek Honza

„Český slavík sportu, jinak se téhle frašce říct nedá,“ píše další rozhněvaný fanda.

Jiří Procházka se v anketě umístil až na 10. místě. Pro mnoho lidí je to výsměch tomu, co MMA bijec v letošním roce dokázal.

Procházka: Čeští diváci ještě zdaleka neobjevili, co je MMA

Zdá se, že 10. místo zklamalo i samotného Procházku, který logicky věřil v lepší úspěch.

„Čekal jsem lepší výsledek s ohledem na uplynulý rok, ale naprosto chápu pohled lidí, kteří to hodnotí, jejich vývoj a znalost ohledně krále všech sportů a soutěží, MMA. Je to vývoj a dříve nebo později do toho proniknete a oceníte to. Pro mě je to motivace,“ napsal na svém profilu na sociální síti Procházka, který se dočkal velké podpory od fanoušků.

„Čeští diváci ještě zdaleka neobjevili, co MMA je,“ řekl talentovaný sportovec bezprostředně po zisku ocenění.

Jiří Procházka se v anketě umístil až na 10. místě. Pro mnoho lidí je to výsměch tomu, co MMA bijec v letošním roce dokázal.

A měl pravdu. MMA se v posledních letech sice stalo v Česku naprostým fenoménem a jedním z nejpopulárnějších sportů. Stále se ale zejména mezi sportovními novináři najdou tací, kteří zápasy v kleci nepovažují za právoplatný sport.

Všichni si jistě pamatují novináře Tomáše Budku z České televize, který poté, co se Procházka stal šampionem UFC, na Twitteru mudroval o tom, že větší hrdinou je triatlonista Vabroušek.

„O tom, že MMA je dřina, není pochyb, ale v počtu odmakaných hodin nemůže s Vabrouškem soupeřit skoro nikdo,“ prohlásil komentátor, na něhož se poté snesla velká vlna kritiky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:16 pátek 21. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 33
  • 14
  • 12
  • 3
  • 2