Parťák o Procházkově zranění: Chtěl bojovat o titul s jednou rukou! Ještěže mu domluvili

Za dva týdny měl poprvé obhajovat titul šampiona polotěžké váhy organizace UFC. Soupeřem mu měl znovu být velezkušený Brazilec Glover Teixeira. Místo toho ale nyní svět bojových sportů obletěla šokující zpráva. Český MMA bijec Jiří Procházka (30) si během tréninku vážně poranil rameno a dobrovolně se proto vzdal opasku pro krále divize. Jeho tréninkový parťák se nechal slyšet, že Procházka ale původně chtěl zápasit o titul s jednou ruku. „Jsem rád, že mu někdo promluvil do duše,“ uvedl americký bijec Sean Strickland na sociální síti.

Mnoho českých fanoušků se chystalo podpořit Jiřího Procházku na galavečeru UFC 282. V americkém Las Vegas měl 10. prosince poprvé obhajovat titul. Ve středu v noci se ale po sociálních sítích začala šířit zpráva, že se oblíbený zápasník vážně zranil. Informaci jako první přinesl americký novinář Kevin Iole z webu Yahoo Sports.

Procházka se krátce poté ke všemu vyjádřil na svém instagramovém profilu. Ranař mimo jiné potvrdil, že se uvolňuje titul pro krále polotěžké divize.

„S velkým zklamáním musím oznámit, že na UFC 282 nebudu obhajovat svůj pás. Při dokončování přípravy na obhajobu titulového pásu v polotěžké divizi UFC jsem se na tréninku v Las Vegas zranil. Poranil jsem si rameno a je nezbytná operace, která mě odstaví minimálně na šest měsíců. S vědomím této informace jsem se rozhodl, po konzultaci s vedením UFC, že z důvodu tohoto časového omezení nebudu brzdit polotěžkou divizi a titul aktuálně uvolním,“ napsal Procházka.

„Pro titul šampiona UFC si půjdu hned, jak mi doktoři dají zelenou do zápasu. Půjdu si pro ten pás a získám ho, nehledě na to, kdo ho bude aktuálně držet. Vždy bylo pro mě to nejdůležitější, ukazovat ty nejlepší výkony a porovnávat sám sebe s těmi nejlepšími. Nechť se teď ten nejlepší ukáže, kdo tam je. Do půl roku jsem zpátky a ten titul si vezmu, ať už ho bude držet kdokoliv,“ dodal sebevědomě nejlepší český MMA zápasník.

Pod Procházkovým příspěvkem na sociální síti se okamžitě začaly množit zprávy od jeho kamarádů a fanoušků. Velkou dávku podpory Jiřímu poslaly také některé české celebrity, které jeho neuvěřitelnou cestu bedlivě sledují.

„Jirko, jsi stejně velký pašák a srdcař. Moc mě to mrzí. Naprosto upřímně. Obdiv každému sportovci, který musí překonávat zranění. Bolest a vůle. Kure*ský respekt,“ napsal například herec a komik Michal Suchánek.

„Držím palce! Myslím si, že z toho vyjdeš ještě silnější,“ přidal se Martin Hofmann, o němž se dobře ví, že se ve volném času věnuje boxu.

Jiří Procházka s hercem a bavičem Michalem Suchánkem

Parťák z gymu: Procházka chtěl bojovat o titul s jednou rukou! Ještěže mu domluvili

S přáním brzkého uzdravení přispěchalo také několik hvězd organizace UFC. Velmi zajímavý je hlavně vzkaz od amerického ranaře Seana Stricklanda, který s Procházkou trénoval a před pár dny se pochlubil na Instagramu společnou fotkou z gymu.

„Byl jsem u toho, když se zranil. Tenhle chlap chtěl zkusit zápasit s jednou rukou o titul. Jsem rád, že mu někdo promluvil do duše,“ napsal Strickland, který ocenil Procházkovu mentalitu šampiona.

Tento snímek sdílel MMA zápasník Sean Strickland pár dní předtím, než svět obletěla zprávy o zranění Jiřího Procházky.

O Jiřím Procházkovi se ví, že je pořádný tvrďák. Legendární jsou například jeho tréninky v přírodě, kdy se zoceluje tím, že mlátí do stromu. V nedávném rozhovoru zápasník prozradil, že během jednoho takového tréninku vypálí klidně pět set úderů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 24. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 14
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5