Procházka o svém návratu: Rehabilitace ve Vegas a broušení katany na šampiona Hilla

Loni v létě se stal šampionem UFC. Jeho epochální bitva s Brazilcem Gloverem Teixeirou (43) byla navíc vyhlášena jako zápas roku. V listopadu ale přišlo vážné zranění a český MMA bijec Jiří Procházka (30) udělal něco, o čem by mnozí zápasníci ani neuvažovali. Dobrovolně se vzdal opasku, aby nebrzdil divizi. V rozhovoru pro Expres.cz ranař z Hostěradic promluvil o svém návratu a řekl, jak na něj působí nový šampion a pravděpodobně jeho budoucí soupeř Jamahal Hill (31). „Už si na něj brousím katanu,“ svěřil se nám Procházka.

Od listopadového zranění Jiří Procházka obráží společenské akce a spíše než ve sportovním oblečení ho vidíme v dokonale padnoucím obleku. Naposledy se „český samuraj“ objevil na Plese jako Brno, kde také představil svou novou přítelkyni Kristýnu.

To neznamená, že by Procházka snad zanedbával své tělo či nemakal na brzkém návratu do klece. Pár dní po zmíněné akci se bijec redaktorovi Expresu svěřil, že to s jeho rekonvalescencí vypadá velmi dobře.

„Můj návrat probíhá výborně, právě letím do Vegas, kde budu celý příští měsíc trávit rehabilitacemi a soustředěním se být v plné síle. Věřím, že do dvou měsíců bych mohl být v plném tréninku,“ sdělil nám těsně před odletem do „města hříchu“ Procházka.

Jiří Procházka se vrací

Na Hilla už brousím katanu! Těším se, až ho potkám osobně

Nejlepší český zápasník se vyjádřil také na adresu aktuálního šampiona polotěžké váhy. Jamahal Hill se stal králem divize poté, co nedávno na body porazil velezkušeného Brazilce Glovera Teixeiru. Právě s Teixeirou zápasil Procházka loni v létě a po fantastickém výkonu vybojoval titul.

„Šampion Hill předvedl krásný výkon, to se ale nedá říct o Teixeirovi. Ten sice ukázal srdce válečníka, ale už to nebylo ono. Šlo to znát od prvních okamžiků. Co se týče Hilla, na něj už si brousím katanu,“ svěřil se nám s úsměvem Procházka.

„Jestli to bude zábavný fight? Věřím, že v následujícím zápase ukážu to nejlepší ze sebe. Svoji pravou tvář válečníka, krále válečníků. Případný termín si myslím, že by mohl být srpen/září, ale nechci předbíhat,“ odhaduje Jiří Procházka, který nedávno šampiona Hilla popichoval vtipným videem na Instagramu.

Českého ranaře jsme se na závěr také zeptali, zdali je v jeho očích zmíněný Hill těžším soupeřem, než byl Brazilec Teixeira.

„To se uvidí až přímo v kleci. Tam jde o to, jakou auru si ten člověk nese do klece, tu měl Teixeira proti mně fakt neskutečnou. Nemůžu tedy soudit, nepotkal jsem totiž Hilla ještě osobně, ale těším se na to moc. Jdeme pro to! Boj je radost! Vítězství,“ reagoval nejlepší český MMA zápasník.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:29 pondělí 5. června 2023. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 18
  • 10
  • 5
  • 5
  • 5