Politika jde stranou: Z bývalého premiéra Paroubka je fotbalový expert!

Volby do Senátu mu nevyšly, a tak se zřejmě Jiří Paroubek poohlíží po jiném uplatnění. Věřte nebo ne, z bývalého premiéra se dost možná stane fotbalový glosátor a expert! Na svém blogu, kde jinak komentuje výhradně dění v politice, se totiž nově zamyslel nad vývojem českého fotbalu, zhodnotil počínání Slavie a Plzně v evropských pohárech a neodpustil si ani rýpanec do šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka. Paroubek konečně našel svoji parketu, radují se fanoušci!

Srovnání ČSSD s ODS nebo glosa k počínání ČNB v bytové situaci v Česku. Pro sportovního fanouška není blog Jiřího Paroubka na serveru Aktuálně.cz vůbec ničím zajímavý. To se ale začíná měnit, protože z bývalého premiéra je nově fotbalový expert!

„Český fotbal se především díky Plzni a Slavii dostal výše, nežli jsme mohli na začátku sezony očekávat. V tuto chvíli je v klubovém žebříčku UEFA podle jednotlivých zemí Česká republika na 15. místě podle koeficientů podle získaných bodů v evropských pohárových zápasech. A to je dobré východisko pro příští sezonu pro ty české kluby, které budou působit v evropských pohárových soutěžích,“ píše Paroubek v nejnovějším komentáři nazvaném Senzační vítězství.

Někdejší předseda ČSSD pak detailně rozebírá čtvrteční zápasy Slavie a Viktorie Plzeň v Evropské lize. Nutno říct, že má o fotbale přehled, ostatně Paroubek byl vždy známý jako velký slávista.

„Pokud Slavia v zápasu v Genku postrádala Ngadeua, jinak zcela klíčového hráče obrany, zastoupil ho senzačním způsobem hrající Deli, hráč s vynikajícím přehledem, technikou a elegancí,“ popsal Paroubek a následně vychválil i další hráče Slavie.

Kromě slov chvály si ale neodpustil rýpanec do šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka, s nímž dlouhodobě nemá zrovna ideální vztahy.

„Zápasu předcházela tvrdíkovská, poněkud megalomanská exhibice, kterou si možná Slavia mohla odpustit a nechat až na osmifinále. Přílet ‚vlastním‘ letadlem na letiště do Maastrichtu a stylizace Slavie do polohy velkého světového týmu je zatím předčasná,“ napsal Paroubek.

Bývalý premiér přichází k soudu.

Skutečně chce jeden z nejznámější politiků po neúspěšném návratu na scénu změnit kurz a stát se fotbalovým expertem? Někteří fanoušci si ho třeba ve studiu představit dokážou!

„Zůstaňte u fotbalu, pane Paroubku, zatím váš nejlepší komentář za několik let,“ tleská mu například jeden z nich.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:00 středa 26. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 14
  • 14
  • 12
  • 10
  • 9