Paralympionik Ježek o dopingu mezi cyklisty i „válce“ s Limberským: Žádná zášť mezi námi není

Je patrně nejznámějším českým hendikepovaným sportovcem. Šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa Jiří Ježek (48), který se dnes živí jako moderátor a motivační řečník, je zároveň velkým fanouškem fotbalu. Před lety o sobě dal vědět, když se přes sociální sítě popichoval s plzeňským sígrem Davidem Limberským. (39). I když to možná tehdy vypadalo, že se ti dva nemají v lásce, Ježek tvrdí pravý opak. „Davida si vážím, těším se, až se potkáme. Žádnou zášť necítím,“ řekl Expresu Ježek.

Paralympionik Jiří Ježek byl jedním ze sportovců, kteří pokřtili novou knihu „Desatero fair play“, za níž kromě Českého olympijského výboru stojí také autorka Milada Rezková a ilustrátor Lukáš Urbánek.

„Mám radost, že ta knížka vznikla. Myšlenky fair play musí jít k těm nejmladším. Férovost a poctivá pracovitost jsou to, co mě ten sport nejvíce naučil,“ svěřil se nám na akci bývalý skvělý cyklista.

O Ježkovi se dobře ví, že je velkým fotbalovým fanouškem. Není tomu dlouho, co se skrz sociální sítě vtipně navezl do plzeňského potížisty Davida Limberského.

Ježek tehdy na Facebooku uvedl, že je skvělé, že podpora hendikepovaných sportovců je v Česku na vysoké úrovni, ale začleňování mentálně postižených šlo ještě dál.

„Vždyť kde jinde to mohou nadaní sportovci s inteligenčním znevýhodněním dotáhnout až do reprezentace. Významnou práci na tomto poli odvádí Viktoria Plzeň a fotbalová asociace, konkrétně třeba v případě pana Limberského,“ napsal v roce 2015 nejúspěšnější cyklista paralympijské historie, který tak narážel na Limberského nehodu ve voze Bentley a následnou stupidní oslavu gólu, kdy známý fotbalista předstíral, že řídí.

Jiří Ježek

Ježek to pak schytal od plzeňských fanoušků. Nyní s odstupem času se Expresu na výše zmíněném křtu svěřil, že by se s Limberským rád potkal a vše si s ním vyříkal.

„Osobně jsme se neviděli, já si Davida vážím, nejenom za to, s jakou grácií uzavřel kariéru, ale i za to, jak se postavil k té situaci. Přes média jsme spolu několikrát komunikovali a těším se, až se spolu potkáme. Necítím k němu žádnou zášť a on ke mně určitě také ne. Naopak si myslím, že až se potkáme, velmi hezky si o tom popovídáme,“ řekl nám Ježek.

Celý rozhovor, ve kterém Jiří Ježek rozebírá svůj život po kariéře, ale také problematiku dopingu v cyklistice, si pusťte ve videu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:52 neděle 9. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 28
  • 16
  • 6
  • 6
  • 4