Hrdina si utahuje z Pešána: Dovolená s ním musí být hrozná p*del! Přišla řeč na manželku

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina (63) se vůbec netají tím, že není zrovna největším fanouškem současného reprezentačního trenéra Filipa Pešána (43). Z hokejového kouče, který fanoušky vytáčí tím, jak chladně se chová během zápasů na lavičce, si legenda pražské Sparty udělala znovu legraci. A přišla řeč i na Pešánovu manželku, která čelila obří kritice před pár lety. O co šlo?

Bývalý vynikající hokejista Jiří Hrdina se na sociální síti do Filipa Pešána poprvé pustil po prohrách s Ruskem a Švýcarskem v úvodu mistrovství světa v Lotyšsku.

Češi nikdy takhle špatně do světového šampionátu nevstoupili. Fanoušky kromě špatných výkonů hráčů vytáčí také nepříliš energický projev kouče Filipa Pešána. Mladý trenér na lavičce vypadá, jako by mu bylo vše jedno. Branky svého týmu neslaví a svěřence prakticky vůbec nemotivuje.

„Tvl (zkratka pro ty vole, pozn. red.), má ten Pešán nějaké emoce? Každý záběr tam stojí, jako když je uražený a s nikým nemluví... On tam takhle stojí od první minuty. Proč je tam nehecuje? Takhle jako pan profesor ty kluky asi nenabudí,“ napsal na Twitteru vytočený Hrdina.

„Kouč národního týmu pracuje s hotovými hráči, ten už je nic neučí a má to být i člověk, který podpoří, povzbudí, hecuje, a ne někdo, kdo stojí na střídačce jako Buster Keaton (americký komik němého filmu, kterého proslavila kamenná tvář, pozn. red.) a vypadá jako někdo, komu je to u pr*ele,“ dodala legenda pražské Sparty.

V pondělí se Češi dočkali prvních dvou bodů, když porazili v prodloužení Bělorusko 3:2. Kdovíjak dobrý výkon to ale nebyl a Pešán nadále čelí velké kritice jak od fanoušků, tak od hokejových legend.

„Hele, s tím Filipem Pešánem musí být na dovolený hrozná prdel,“ dělá si z trenéra legraci Hrdina, který poté hokejovým fanouškům vysvětlil, proč mu jeho chladný projev tak vadí.

„Určitě nehodnotím trenéra podle toho, jak se chová na střídačce, ale je to jeden ze střípků do skládačky toho, jaký projev má i jeho tým. Zažil jsem spoustu trenérů a vždycky jsem hrál radši pod někým, kdo projevil emoce, než když měl rybí krev. To je celé,“ říká Hrdina.

Filip Pešán na lavičce neprojevuje příliš velké emoce a lidem to vadí.

Manželka Filipa Pešána: Proslavil ji kritický komentář „zlaté jízdy“ Ester Ledecké

V diskuzi jeden z hokejových fanoušků připomněl, že velké kritice čelila před časem také manželka hokejového kouče Filipa Pešána. 

Tou je totiž Lucie Pešánová Hrstková, bývalá česká reprezentantka v alpském lyžování, která se proslavila tím, jak komentovala „zlatou jízdu“ Ester Ledecké na olympiádě v Pchjongčchangu.

Zatímco zahraniční komentátoři českou talentovanou sportovkyni vychvalovali do nebes, česká expertka se bavila tím, že počítala chyby, jichž se Ester podle ní dopustila.

„Mrzí mě to. Prý jsem byla moc kritická. Uznávám, že to chtělo asi víc chválit, ale já jsem v tom studiu jako expert, ne fanoušek. Mým úkolem je popsat, co se na trati děje, jakou chybu závodník udělal,“ reagovala tehdy pro iDnes.cz Pešánová Hrstková.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:51 pátek 24. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 11
  • 9
  • 9
  • 7
  • 6