Alkohol? Ne! Olympijský vítěz z Nagana Jiří Dopita je vážně nemocný

Někteří si mysleli, že má problém s alkoholem. Omyl! Olympijského vítěze z Nagana Jiřího Dopitu (50) trápí něco mnohem horšího. Hokejová legenda má totiž vážnou poruchu mozku.

Poslední dobou se lidé často podivovali nad tím, jak současný trenér prvoligového Vsetína Jiří Dopita artikuluje. Například když hodnotil prohru 1:4 s Havířovem, vypadalo to, jako by byl opilý.

Mluvil tak nesrozumitelně, že mu chvílemi nebylo vůbec rozumět. Za špatnou artikulací ale nestojí démon jménem alkohol, jak někteří spekulovali. Podle deníku Sport Jiřího Dopitu ničí vážná porucha mozku.

„Lidi se mu smějí, že pije, přitom ho v létě zradilo zdraví. A on s tím bojuje,“ prozradil deníku Sport zdroj z okolí Jiřího Dopity.

„Už někdy v létě ho postihl problém mozku, zřejmě z toho množství nárazů, co za kariéru zažil,“ potvrdil informaci další zdroj, který je dobře obeznámený s děním ve Vsetíně.

„Má ucpanou krkavici,“ doplnil druhý zdroj, tentokrát z Olomouce, tedy z města, kde Dopita žije.

Někteří si mysleli, že má problém s alkoholem.

Stenóza karotidy neboli zúžení krkavice je postižení cévy, která zásobuje mozek krví. Příhody mohou trvat pár vteřin, ale také se může jednat o trvalé potíže, které v některých případech končí i mrtvicí.

Podle lidí z okolí se Dopita snaží s nepříjemným osudem bojovat, jak jen to je možné. Dochází na logopedii a podstupuje náročné rehabilitace. Snad léčba zabere a vsetínská legenda bude opět v plné síle!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 11. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 24
  • 15
  • 10
  • 8
  • 6