Česko-ruská láska? Krasobruslaři Žuková a Bidař spolu tráví i léto. Na romantickém místě

Patřili k největším českým tahákům zimní olympiády. Juniorský šampion Martin Bidař (23) a ruská květinka Jelizaveta Žuková (18) přišli oba o krasobruslařské partnery, načež je osud svedl dohromady, aby si splnili olympijský sen. Zúčastnili se, medaili nezískali. Přesto jim to společně náramně klape.

Je jí teprve osmnáct let, narodila se v Jekatěrinburgu a jako mladičká válela na světových šampionátech. Jelizaveta Žuková měla v Rusku, krasobruslařské kolébce, našlápnuto ke skvělé kariéře. Závodí ale v párové disciplíně, kde polovina úspěchu závisí na partnerovi.

Ten se Jelizavetě před nějakým časem zranil a na led už se nevrátil. Což byl problém, jelikož v silně konkurenčním prostředí jsou dvojice pevně dané a přijít o parťáka může také znamenat, že než se nějaký uvolní, můžete se s kariérou rozloučit.

Jelizaveta je půvabná mladá dáma.

Slavná trenérka Nina Mozerová ale nenechala mladou svěřenkyni na holičkách, rozhodila kontakty a kápla na českého juniorského mistra světa Martina Bidaře, který shodou okolností také přišel o parťačku. 

A tak si mladá dvojice, národově poněkud nesourodá, protože Češi a Rusové se ve sportovním světě nikdy nebratříčkovali, plácla.

Dvojice našich krasobruslařských olympioniků

Začali spolu jezdit po turnajích pod českou vlajkou. Před olympiádou si Jelizaveta narychlo musela obstarat občanství, protože slavná sportovní událost má ohledně reprezentování jednotlivých zemí přísná pravidla. 

Pomohla i česká krasobruslařská legenda Tomáš Verner, který využil kontaktů na Český olympijský výbor.

Pár si rozumí i mimo led.

Medaili sice neurvali, příběh netradiční krasobruslařské dvojice tím ale zdaleka nekončí. Naopak by mohl klidně nabrat zajímavý spád.

Jelizaveta se na Instagramu pochlubila, jak tráví první letní týdny: na romantickém místě, u Niagarských vodopádů. Nikoliv sama, romantický výlet si udělali společně s Martinem. Od fanoušků a kamarádů dostali ke společné fotce celou spoustu srdíček.

Jelizaveta a Martin spolu jsou u Niagarských vodopádů.

Varianty jsou dvě. Buď to mezi mladým krasobruslařským párem náramně klape, že spolu tráví i volný čas a cestují, nebo si do Kanady vyrazili pracovně, tedy na letní soustředění. Právě touha trénovat více v zahraničí vedla k ukončení spolupráce Bidaře s předchozí partnerkou Annou Duškovou. 

Samozřejmě ale mohou klidně platit obě možnosti zároveň!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:59 neděle 16. října 2022. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 27
  • 20
  • 11
  • 10
  • 8