Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Horník a Kusý jako terče. Kdy Tvrdík využívá Twitter jako zbraň?

    Jak vášnivě se vrhl do přestavby fotbalové Slavie, tak se pustil i do komunikace s fanoušky, novináři i soupeři. Jaroslav Tvrdík, zástupce čínských majitelů pražského klubu, je nyní bezpochyby králem fotbalového Twitteru v Česku.

    Jaroslav Tvrdík, zástupce čínských majitelů Slavie, si oblíbil Twitter. | foto: iDNES.cz

    Jak vášnivě se vrhl do přestavby fotbalové Slavie, tak se pustil i do komunikace s fanoušky, novináři i soupeři. Jaroslav Tvrdík, zástupce čínských majitelů pražského klubu, je nyní bezpochyby králem fotbalového Twitteru v Česku.

    Je důrazný, konkrétní. Jako kdyby za sebou neměl politickou kariéru, jako kdyby kdysi nebýval ministrem. Jaroslav Tvrdík na Twitteru válí tak, jak bych chtěl, aby se předváděla na trávníku „jeho“ Slavia, v níž je zástupcem majoritního čínského majitele.

    Naposledy se předvedl ve čtvrtek, kdy se objevila zvěst, že o levého záložníka Jaromíra Zmrhala má eminentní zájem Kazaň, jeden z bohatých ruských klubů. Podle serveru iDnes nabídl Rubin 2 miliony eur, což je v současnosti neuvěřitelně vysoká suma za hráče, který nemá ani jeden start v národním mužstvu. Jenže Slavia odmítla. A Tvrdík – samozřejmě na Twitteru – vysvětlil: „Jsme v etapě rozvoje, ne prodeje.“

    21.ledna 2016 v 11:15, příspěvek archivován: 21.ledna 2016 v 23:23

    Mohu potvrdit velmi lukrativni nabidku na hrace Jaromira Zmrhala. Jeji prijeti v letosnim roce vylucuji. Jsme v etape rozvoje, ne prodeje.

    Tvrdík má však za sebou více výživnějších twitterových trofejí. Jeho terčem se stal například Tomáš Pekhart, útočník, o jehož návratu do Slavie se spekulovalo. Jenže Pekhart, ač v červenobílém dresu hrál od čtrnácti let, má za sebou angažmá ve Spartě, během nějž se o svém mateřském klubu nevyjadřoval zrovna uctivě.

    Tvrdík ho proto velmi bryskně odeslal mimo Eden.

    https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/679565987780243456

    Tématem pro něj byl také dlouho se táhnoucí přestup Josefa Šurala z Liberce. Ten se nakonec Slavii nepodařilo dotáhnout, reprezentant skončil v kabině úhlavního rivala, Sparty.

    08.ledna 2016 v 20:35, příspěvek archivován: 21.ledna 2016 v 23:22

    1. Slavia porazila Spartu v poslednim derby a zaklad byl bojovnost, srdce a tym. Ne jeden hrac. 2. SLAVIA nepada s jednim hracem. Klidek.

    V několika případech však slávistický skorošéf i přitvrdil.

    Zaprvé se to stalo po nástupu čínské společnost CEFC do Slavie, kdy se obul do dnes už zesnulého někdejšího generálního ředitele Zbyňka Kusého. Muž, který si udělal velké jméno v jiné branži – a to v hokeji – totiž hnal Slavii do insolvence. Tvrdík dokonce mluvil o pokusu zlikvidovat nejstarší fotbalový klub v Česku.

    „Výsledek jedenáctiměsíčního fungování pana Kusého v čele našeho klubu skončil ekonomickou i sportovní katastrofou,“ vyčetla mu Slavia nedostatky při řízení klubu. A Tvrdík to doprovodil tweetem:

    30.října 2015 v 15:27, příspěvek archivován: 21.ledna 2016 v 23:22

    Insolvence skoncila. Slavia je financne silny a stabilni klub. O tom dnes pochybuje v CR malokdo. S vyjimkou mafie kolem pana Kuseho.

    Další objektem známého jména se stal Ivan Horník, nyní sportovní ředitel Jablonce. Ten se totiž opřel do Slavie a do její zimní přestupové politiky. Pražané totiž chtěli z Jablonce několik hráčů: Martina Pospíšila, Jána Greguše, Stanislava Tecla či Tomáše Wágnera. Nakonec, mimochodem, neměnil dres ani jeden.

    „Slavia v tom má trochu zmatek,“ nechal se slyšet Horník. Tvrdík se však nedal:

    04.ledna 2016 v 17:11, příspěvek archivován: 21.ledna 2016 v 23:22

    Komunikujeme s Miroslav Pelta a ten presne vi, koho z Jablonce chceme. Pan Hornik by se misto Slavia mel radeji venovat svemu klubu.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 5:00 sobota 21. května 2016. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      13
    • Super
      10
    • Cože
      8
    • Haha
      7
    • Sladký
      7
    • Tvl
      6