Legendární Holík se zastal Jágra: Satoranského nechápu, úspěšní lidé to tu nemají lehké

Legendární československý hokejista Jiří Holík (76) se vložil do „sporu“ dvou obřích sportovních ikon Česka. Podle očekávání se zastal Jaromíra Jágra (48). Basketbalistu Satoranského, který slavnou osmašedesátku před pár dny kritizoval za reklamu na elektrokola, Holík prý vůbec nechápe.

Nejlepší český basketbalista současnosti Tomáš Satoranský, který válí v NBA za Chicago Bulls, byl před pár dny hostem pořadu Ranní klub v rádiu Expres. Od jednoho z moderátorů dostal otázku, která česká sportovní hvězda ho zklamala. 

Satoranský vůbec neváhal, s úsměvem na tváři jmenoval Jaromíra Jágra a vysvětlil, co ho na něm tak štve.

„Všichni jsme si ho idealizovali, že byl pro nás největší dříč, a pak ten člověk dělá reklamu na elektrokola... Je to špatný, prostě pro mě skončil!“ řekl na plná ústa basketbalista, podle něhož by Jágrova tvář byla vhodnější například pro reklamu na zdravou výživu.

Satoranský se poté ocitl pod palbou ostré kritiky zejména od zarytých Jágrových příznivců. Teď se k jeho slovům vyjádřila další sportovní legenda, bývalý československý hokejový reprezentant Jiří Holík, který se Jágra zastával už tehdy, kdy ho lidé kritizovali za jeho cestu do Číny.

„Vůbec to nechápu! Jestli Jarda chce dělat nějakou reklamu, prostě ji dělá, je to jeho věc a nikomu do toho nic není, i kdyby to byla třeba reklama na prací prášek nebo na cokoliv jiného. Satoranský je skvělý basketbalista, ale absolutně nechápu, proč a z jakého titulu se do téhle kritiky vůbec pouštěl,“ řekl Holík Parlamentním Listům.

„Vždyť jsme v Česku! To je klasika pro tuhle zemi. Jsme v malém Česku a člověk, který opravdu a zaslouženě vyniká ve svém oboru, ten to tady nikdy neměl a nemá lehké,“ dodal legendární Jiří Holík.

Legenda českého hokeje Jiří Holík promluvil o Jaromíru Jágrovi.

Takových zpráv od „příznivců“ jsem dlouho nedostal, směje se Satoranský

Satoranský se k celé „kauze“ nekonkrétně vyjádřil na svém twitterovém účtu.

„Takových zpráv jsem od svých ‚příznivců‘ už dlouho nedostal,“ napsal úspěšný basketbalista, jehož se fanoušci v komentářích ptali, zdali svůj výrok o Jágrovi myslel vážně. 

Borec, který ročně pobírá deset milionů dolarů, si odpověď zatím nechává pro sebe. Je ale možné, že šlo o jakýsi „inside vtípek“, který většina lidí nepochopila.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 neděle 6. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 106
  • 71
  • 61
  • 58
  • 53
  • 48