Pohřeb Jaromíra Jágra staršího: Legendární hokejista se loučil s milovaným tatínkem

Fenomenální český hokejista Jaromír Jágr (50) se dnes v rodném Kladně rozloučil se svým milovaným tatínkem. Muž, který výrazným způsobem ovlivnil kariéru legendární osmašedesátky, zemřel minulý týden po dlouhém boji s vážnými zdravotními problémy.

Už po desáté hodině dopolední se kostel Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Starosty Pavla v Kladně začal plnit věnci. První smuteční hosté začali chodit před jedenáctou hodinou.

Pohřeb Jaromíra Jágra staršího

Jako jedna z prvních dorazila vdova Anna, maminka legendárního hokejisty Jaromíra Jágra, která se přišla rozloučit se svým manželem.

Dorazila i maminka Jaromíra Jágra.

Pár minut poté dorazili společně také další členové rodiny, například Jágrova neteř Pavlína, která nedávno porodila, nebo synovec Jiří Kalla se svou partnerkou.

Dorazila Jágrova sestřenice Pavlína i synovec Jiří.

Zhruba hodinu před začátkem smutečního obřadu dorazil hokejista Jaromír Jágr. Doprovodila ho jeho partnerka, modelka Dominika Branišová, která mu je v těchto nelehkých dnech velkou oporou.

Jaromír Jágr s partnerkou Dominikou

Jágrovi kondolovali slavní spoluhráči, vdovu utěšovala Dominika

Ze slavných hokejistů dorazili například Tomáš Plekanec, Jiří Šlégr či Martin Straka. Ti všichni ve smuteční síni Jágrovi vyjádřili upřímnou soustrast.

Jaromír Jágr přijímá kondolence od smutečních hostů. Po jeho pravici je bývalý spoluhráč z reprezentace Martin Straka.

Těsně před začátkem obřadu se kostelem rozezněly varhany a síň byla v tu chvíli plná smutečních hostů. Vdova Anna Jágrová se při pohledu na rakev rozplakala. Okamžitě ji na místě začala utěšovat přítelkyně jejího syna, modelka Dominika Branišová.

Anna Jágrová se před obřadem rozplakala, utěšovala ji Jardova přítelkyně Dominika.

Anna Jágrová se před obřadem rozplakala, utěšovala ji Jardova přítelkyně Dominika.

Obřad vedl Zbigniew Czendlik, který na úvod uvítal všechny hosty, včetně přítomných novinářů. Snažil se co nejvíce odlehčit atmosféru, což bylo i přáním rodiny.

Pohřeb Jaromíra Jágra

Já byl obraz, ale ty jsi byl malíř! Jágr všechny dojal dopisem do nebe

Slova se nad rakví svého otce ujal Jaromír Jágr. Milovanému tatínkovi před zraky ostatních četl dojemný dopis do nebe.

„Táta moc hokej neuměl. Máma se ho vždycky zastávala a říkala: Dívej, jak krásně bruslí. Já na to: Mami, buď tomu vůbec nerozumíš, nebo jsi pořád zamilovaná,“ pravil například Jágr.

„Nevynechal jsi jediný trénink ani zápas. Ty jsi mě vytvářel. Já byl obrázek, na který se lidé chodí koukat. Ale ty jsi byl malíř,“ smekl před svým otcem legendární hokejista.

„Miloval jsem už jen tvůj oblíbený pozdrav, který vykolejil i ty největší borce: Nazdar, děláš něco? Teď mám výjimečně jednu radu já pro tebe. Nevím, jak to v nebi chodí a koho potkáš prvního, jestli svatého Petra, Ježíše, nebo samotného boha. Ale radši je pozdrav nějak jinak,“ vzkázal tatínkovi „Džegr“.

Jaromír Jágr všechny dojal dopisem do nebe pro svého milovaného tatínka.

Poté, co si Jágr sedl zpět do lavice, promluvil opět Czendlik. Po modlitbě smuteční obřad v kostele definitivně skončil. Jaromír Jágr se svou partnerkou Dominikou poté na chvíli zašel zpátky do kostela. Po pár minutách síň opustili.

Jaromír Jágr s Dominikou na pohřbu

Někteří ze smutečních hostů včetně „hokejového boha“ sledovali před kostelem, jak odjíždí pohřební vůz, a v hloučcích si mezi sebou povídali.

Jaromír Jágr s Dominikou na pohřbu

Nemohl jsem mít lepšího otce, napsal tatínkovi do nebe Jágr

Nejlepší český hokejista Jaromír Jágr informoval o úmrtí svého otce Jaromíra Jágra staršího minulý týden na sociálních sítích.

„Jestli je pravda, že si děti před narozením vybírají rodiče, mé první rozhodnutí bylo to nejlepší, jaké jsem kdy udělal. Díky za vše, tati!“ napsal Jágr, který se pak na nějakou dobu stáhl do ústraní a truchlil.

Jaromír Jágr starší se dlouhou dobu pral s vážnými zdravotními problémy, kvůli nimž se před časem stáhl z veřejného života, a dokonce opustil milovaný klub. Vedení předal svému synovi.

Od smrti svého milovaného tatínka se legendární Džegr ukázal na veřejnosti pouze na zápase Kladna s Mladou Boleslaví. Před utkáním fanoušci na Jágra staršího krátce zavzpomínali, fenomenální hokejista vše sledoval ve VIP lóži s partnerkou Dominikou Branišovou a neubránil se slzám.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:12 středa 22. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 77
  • 22
  • 18
  • 13
  • 7
  • 6