Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Co kazí Jágrův návrat? Zpropadené koleno i komedie kolem Nedvěda

    Jágrmánie jede naplno. Hokejový bůh je zpátky v Česku, už v sobotu by měl nastoupit za své Kladno. Přesto se najdou záležitosti, který comeback Jaromíra Jágra domů pořádně kazí.

    V Liberci vyprodáno, na Slavii vyprodáno, v Prostějově vyprodáno, v Českých Budějovicích jakbysmet. Na Kladně – tam je to přece jasné. Jaromír Jágr se vrátil do Česka a z první ligy (druh nejvyšší) udělal elitní zábavu. Kam se hrabe extraliga. Tahle legenda táhne, fanoušci jsou na ni zvědaví.

    Jenže! Jak už to bývá, všechno není růžové.

    Zaprvé je tu Jágrovo zdraví. Kvůli němu byla jeho poslední sezona v zámořské NHL jen hořkou epizodou. „Jarda mi říkal, že tolik zranění neměl deset let,“ pronesl i David Rittich, gólman Calgary Flames.

    Jágra v Kanadě ničila třísla, ale také jedna dříve nepoznaná bolest. Zradilo ho koleno, prokletý kloub především fotbalistů. Jeho problémy dokazuje i fotka místa v kabině, na němž v Calgary seděl. Na jeho místě visí i ortéza, pomůcka, s níž mohl naskočit na led.

    Místo v kabině Calgary už Jaromír Jágr opustil.

    Právě koleno však nyní velmi výrazně ovlivní jeho návrat do Kladna. Jemu chce pomoci zpět do extraligy, ale to má několik háčků. Zaprvé Kladno musí projít vyřazovací částí první ligy a poté zvládnout baráž s posledními dvěma celky extraligy.

    Aby Jágr mohl do baráže nastoupit, potřebuje předtím za Rytíře odehrát patnáct utkání, tím pádem musí naskočit už v sobotu proti Benátkám nad Jizerou. Z očekávané akce však může být fraška. Jágr se na ledě může kvůli patáliím s kolenem jen mihnout na pár vteřin. Aby dostal čárku za absolvované utkání.

    „Nikde není přesně napsáno, kolik minut musím odehrát, takže chci, abyste věděli, že se může stát, když nebudu moct hrát víc, že nastoupím ze začátku třeba jenom na jedno dvě střídání,“ přiznal ve vzkazu na Facebooku.

    Takže aréna v Liberci, kam se zápas přesune, může být v šoku. Může se stát, že uvidí číslo 68 jen malou chvilku.

    „Problémem je, že mi před více než dvěma měsíci začalo otékat koleno. Nechtěl jsem jenom čekat, co se stane, takže jsem hrál dál, nechal jsem si z toho jenom vytahovat vodu. Ale možná se to tím hraním bohužel zhoršilo. Problém je i v tom, že se mi noha pod určitým úhlem vždycky podlomí, vypne se mi sval. Což je blbý zvlášť pro mě, když jsem měl hru založenou na osobních soubojích,“ přiznal Jágr.

    Jaromír Jágr podepsal smlouvu s Kladnem.

    Druhou potíží je, že se z jeho návratu stává cirkusová šaráda. Je perfektní, že bude zápas s Benátkami přesunut do Liberce, uvidí ho plná aréna.

    Jenže v dresu Benátek má nastoupit Petr Nedvěd, další hokejová osobnost. Důvod? S Jágrem zažil velké věci při angažmá v Pittsburghu, je spolumajitelem libereckého klubu, jenž dotuje tým z Benátek nad Jizerou.

    A teď by si rád zahrál proti kamarádovi. Jenže Nedvěd ukončil kariéru už před čtyřmi lety a teď si užívá hokejovou penzi převážně na Floridě. Do utkání přitom nechce naskočit symbolicky. „Zkusím vydržet tak dlouho, jak to půjde,“ nechal se slyšet.

    Jeho nápad dělá ze zápasu komedii, exhibici.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:45 pátek 1. června 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      9
    • Tvl
      6
    • Sladký
      4
    • Super
      3
    • Haha
      3
    • Cože
      3