Pro Jágra se v NHL dobře placené místo najde. Vrátí se na místo činu?

O osudu pětačtyřicetiletého matadora ledního hokeje, nad jehož výkony stále kroutí hlavou celý sportovní svět, se vedou neustálé spekulace. Nikomu se nechce věřit, že po ukončení kontraktu s Floridou, kde se veterán zapsal nesmazatelným písmem do srdce fanoušků i tabulek, opravdu vyrazí zpět do české kotliny. Ale je klidně možné, že ho čeká úplně jiný návrat.

Když se Jaromír Jágr dozvěděl, že minulá sezóna pro něj byla v dresu Panthers tou poslední, sám neskrýval zklamání nad rozhodnutím vedení klubu NHL. To pro něj sice mělo slova uznání, ale zřejmě ne dostatečný finanční rozpočet a uplatnění v nové vizi mužstva.

Konec v největší světové soutěži to přesto nemusí být. Alespoň podle toho, co si myslí redakce Canadian Sportsnet. Ve svém článku totiž tvrdí, že by se Jaromír mohl po více než dvou letech vrátit do řad New Jersey Devils, kteří ho původně na Floridu vyměnili. A to místo jiného klíčového hráče, který je, jak se zdá, nejméně na půl roku u ledu.

Jágr by totiž mohl být užitečnou náhradou za o 14 let mladšího kanadského centra Travise Zajace. Ten si nedávno v průběhu tréninku natrhl prsní sval, nyní absolvoval operaci a začátek sezóny s Devils 4. 10. určitě nestíhá. Přitom klub z New Jersey je i dostatečně solventní, aby si mohl Jágra dovolit.

„Při dlouhodobé absenci Travise Zajace možná vezme New Jersey Jágra zpět do svého týmu. Jednak to nevypadá na variantu, že by se uplatnil na kanadském trhu a navíc se domníváme, že dlouhá cesta v play off a honba za Stanley Cupem nejsou jeho prioritami. I když mu bude v únoru 46 let, stále je v základní části produktivním hráčem. A stále je to Jaromír Jágr,“ uvedl Sportsnet.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:31 středa 20. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 9
  • 9
  • 7
  • 6
  • 6