Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jágra ničí v Calgary i zima, rekord je utopie. Můžeš odejít, řekl mu klub

    Je to nepovedené spojení. Jaromír Jágr a Calgary Flames. Hokejová legenda je znovu na seznamu zraněných a mluví se o jejím odchodu z kanadského klubu, který mu už dovolil jednat s jinými týmy. Jaká bude budoucnost slavného sportovce?

    Když podepsal smlouvu s Calgary, bylo zřejmé, co je hlavním mottem pokračování v NHL, nejtěžší hokejové soutěži světa. Jaromír Jágr se třásl na to, aby pro sebe uzmul rekord v počtu odehraných zápasů.

    To by byla rána!

    Další ambice neměl. Už je totiž jasné, že útočník nemůže v pětačtyřiceti letech na ledě dominovat, navíc tým není dost silný na to, aby aspiroval na zisk poháru, Stanley Cupu.

    To se ukazuje, Calgary je podprůměrné, má značně kolísavé výsledky, což se projevilo i na chování kouče Glena Gulutzana na jednom z posledních tréninků, kde při emotivním výstupu hodil hokejku na tribunu.

    Jágr v tu chvíli na ledě nebyl, údajně je zase mezi zraněnými.

    To je obehraná písnička v celé sezoně, matador odehrál jen dvaadvacet utkání ze čtyřiceti. A proto se jeho cesta za rekordem zamotala tak, že je v tuto chvíli prakticky rozbombardovaná.

    V dlouhodobé fázi soutěže odehrál dosud celkem 1733 utkání a před sebou už má pouze legendy Marka Messiera (1756 zápasů) a Gordieho Howea (1767). Calgary dosud absolvovalo 40 duelů z celkových 82. To znamená, že by musel Jágr naskočit do pětatřicet zápasů, aby se na čele žebříčku osamostatnil.

    Jaromír Jágr je opět na marodce.

    Při jeho současných problémech s třísly je to vlastně utopie.

    Přitom v posledním angažmá na Floridě vynechal za dvě a čtvrt sezony jen tři duely ze 184. Proč je najednou tak křehký? Může za to fakt, že kvůli jednání o smlouvě neabsolvoval předsezonní tréninkový kemp s Flames, ale i další prozaičtější záležitost: počasí.

    „V posledních sezonách bylo jeho tělo zvyklé být celý den v teple na sluníčku, když hrál na Floridě,“ řekl bývalý Jágrův spoluhráč z reprezentace a soupeř z NHL Václav Prospal pro web NHL.com/cs. „Teď Jarda působí v týmu, který je na druhé straně Severní Ameriky, kde je obrovská zima a to tělo reaguje úplně jinak,“ pokračoval.

    Je to tak. Na Floridě jsou nyní teploty přes dvacet stupňů, v Calgary až o padesát nižší.

    „Tělo má nějakým způsobem opotřebované a náchylnost ke zranění může být větší. Ale myslím, že klima na to má velký vliv. Kdo to nezažil, třeba si bude klepat na čelo. Ale já to pozoruju i sám na sobě: když létáme s naším mládežnickým týmem z Tampy někam na sever do Minnesoty nebo do Detroitu, tak se tam kolikrát cítím ztuhlý, takový tvrdý. A když jsem tady na Floridě, je pro mě daleko jednodušší to tělo rozpumpovat a dostat ho do správné provozní teploty,“ prohlásil Prospal.

    Kouč Glen Gulutzan se o budoucnosti Jaromíra Jágra vyjadřuje dost neurčitě.

    Jágrovi se však příliš nedaří ani v zápasech, kdy se dostane do sestavy. Za dvacet dva vystoupení dal jediný gól, na šest přihrál. Kouč Gulutzan ho dokonce v pátek nepostavil do zápasu a až po něm pak uvedl, že je zraněný.

    Proto se objevují zprávy o Jágrově konci v Calgary. Jeho agent Petr Svoboda údajně dostal úkol zjistit, zda by některý z dalších klubů NHL měl o veterána zájem.

    „Calgary Flames a Jaromír Jágr pracují na rozvázání smlouvy. Jágr si získal za své služby od Calgary uznání, klub teď dal jeho agentovi Petru Svobodovi povolení jednat s jakýmkoliv jiným týmem v NHL, když bude (o Jágra) zájem, momentálně ale podle všeho není. Uvidíme, zda v budoucnu zakotví někde jinde, jeho čas v Calgary se ale chýlí ke konci,“ řekl v pořadu Saturday Headlines na Sportsnet.ca žurnalista a znalec zákulisí Elliotte Friedman.

    Když se to nepovede, může se Jágr dohodnout na ukončení smlouvy a vrátit se na Kladno, jehož je majitelem. Nebyla by to nejlepší cesta?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:13 pondělí 7. května 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      18
    • Trapas
      17
    • Super
      14
    • Tvl
      13
    • Cože
      11
    • Sladký
      5