Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jágra čeká po roce bez hokeje životní mise. V Kladně musí překonat překážky, které nezná

    Do roka a do dne. Přesně po takové době se vrátil k hokeji Jaromír Jágr. Nyní ho čeká mise, která je možná nejtěžší, již poznal. Ve dvojroli majitele a pravého křídla prvního útoku plánuje vrátit Kladno do extraligy, tedy mezi českou smetánku.

    Jaromír Jágr má za sebou dvě utkání. Dvakrát slavil výhru, ve druhém střetnutí v první lize, tedy druhé nejvyšší soutěži, si proti Ústí nad Labem zapsal dvě asistence.

    „Můžu hrát klidně další zápas,“ usmíval se po duelu.

    Jaromír Jágr hrál za Kladno dvakrát, tým oba zápasy vyhrál.

    Ale také si postěžoval, že jeho váha rozhodně není ideální. Nyní mu při kontrole hmotnosti ukáže displej 118 kilogramů, což je dost. Jenže s tím slavný hokejista umí pracovat.

    A především to není hlavní protivník, proti němuž se v příštích týdnech postaví.

    Krále Jaromíra čeká boj o postup do extraligy, kam chce vrátit Kladno, jednu z tradičních českých hokejových značek.

    Bude to složité, jde možná o největší výzvu (jak sportovci rádi říkají) předlouhé kariéry. Při pohledu na jeho superúspěšnou minulost to už je co říct.

    Faktorů, proč nečeká muže s legendárním číslem 68 na dresu nic jednoduchého, je několik.

    Jaromír Jágr se vrátil k hokeji po roce.

    Tím prvním je konkurence. Kladno se nejdříve musí probít až mezi dva nejlepší mančafty první ligy. Nyní je na čtvrtém místě a po dvou posledních utkáních základní části ho čeká ošidné play-off.

    Do čtvrtfinále půjde jako favorit, pohled na tabulku totiž jasně říká, že v soutěži se utvořila silná čtyřka. Vedle Jágrových Rytířů do ní patří také Jihlava, České Budějovice a Vsetín.

    Toto kvarteto by se mělo potkat v semifinále, v boji o postup do baráže, již vítězové semifinálových sérií odehrají se dvěma nejhoršími týmy extraligy.

    V bitvě o baráž se tak Jágrův celek střetne s jedním ze silných. Zatím není jasné s kým, ale všechny čtyři vedoucí celky první ligy mají extraligové ambice, a tudíž i kvalitu a hlad po úspěchu.

    Jaromír Jágr, majitel a zase už útočník Kladna

    Až když Jágr hypoteticky zvládne play-off první ligy, může začít myslet na baráž. A to je další věc, již JJ68 nezná. Proti prvoligistům půjdou odpočinutí soupeři.

    Pardubice se na válku o hokejový život chystají už dlouhé týdny (nemají šanci jí uniknout), druhým extraligistou budou buď Karlovy Vary, nebo Chomutov.

    Pro týmy z druhé nejvyšší soutěže je baráž kvůli nutnosti projít před ní těžkým play-off jednoznačně nespravedlivá, byť jde o velmi atraktivní podívanou. 

    Kladno spoléhá na propojení Jaromíra Jágra s dalším slavným odchovancem Tomášem Plekancem.

    Další Jágrovou obtíží je jeho postavení v mužstvu. V sedmačtyřiceti letech prostě nemůže sám rozhodovat vypjaté zápasy v play-off a baráži.

    Ne, to nedokáže ani velký Jaromír, byť má k ruce dalšího matadora Tomáše Plekance. Tempo, nasazení, tvrdost budou totiž v těchto utkáních o level výš než v klasické sezoně.

    Společně s trenéry proto musí přesvědčit spoluhráče, že není spasitelem. To však nebude jednoduché.

    Vždyť i osmnáctiletý útočník Šimon Jelínek po výhře v Havířově řekl: „Kdo by s Jardou ním nebyl silnější? Musíme nějaké věci vypilovat a v play-off všechny smeteme!“

    To by se Jágrovi určitě líbilo. Jde však o velmi nejistou a těžkou misi.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:24 středa 26. června 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      14
    • Super
      13
    • Haha
      10
    • Sladký
      10
    • Cože
      9
    • Tvl
      9