Jágr zvažuje, že bude hrát za Spartu. Fanoušci Kladna zuří: Jsi legenda na prodej!

Maskování vztahu s mladou modelkou Dominikou Branišovou (25) není jediná věc, kterou Jaromír Jágr (48) v těchto dnech řeší. Legendární hokejista a ikona Kladna zvažuje, že v příští sezoně oblékne dres jednoho z extraligových klubů. Nabízí se pražská Sparta. To by ale velká část kladenských fanoušků nevydýchala. Někteří už Jágrovi na sociálních sítích vyhrožují, že jestli si se Spartou plácne, u nich skončil!

Informace, že by Jaromír Jágr mohl v příští sezoně obléknout dres Sparty, se objevila nedávno.

Fenomenální hokejista teď potvrdil, že tato možnost není úplně tak nereálná. Důvodem je, že Jágr chce finančně pomoci svému milovanému Kladnu.

„Kdyby byl klub zajištěný a bez problémů, tahle myšlenka by v mé hlavě vůbec nebyla. Jenže já mám zodpovědnost i za klub, zaměstnance a mládež. Všechny musím uspokojit. A nejsem člověk, který by řekl, že buď budu hrát jenom za Kladno, nebo ať klub vůbec neexistuje. Musím si dát dohromady plusy a minusy,“ řekl v rozhovoru pro iDNES.cz Jágr.

„Dokážu si to představit v jiném klubu, ne jen konkrétně ve Spartě. Ale z jednoho důvodu, že z toho budou profitovat Rytíři. A podmínkou by taky bylo, abych nejdůležitější část sezony, tedy play-off, hrál za Kladno,“ dodala slavná osmašedesátka.

Svým vyjádřením Jágr vytočil doběla mnoho dlouholetých kladenských příznivců. Někteří už legendě českého hokeje na internetu vyhrožují, že pokud dres Sparty oblékne, u nich si definitivně zabouchl dveře!

„Jak oblékne rudošský dres, všechny kladenské dresy, roušky, trika a tak dále mu odnesu na zimák, ať si s nimi vytře kabinu. Kterýkoliv klub, jen ne Spartu,“ píše na Facebooku kladenský fanoušek Josef.

„Legenda na prodej,“ přidává se hokejový fanda Pavel.

„Kdekoliv, jenom ne ve Spartě! Jardo, v Kladně jsi bůh, ale tohle bychom jenom těžko kousali,“ vzkazuje Jágrovi kladenský patriot Jirka.

Vytočené fanoušky chápu, říká Jágr

Jágr si moc dobře uvědomuje, že pokud oblékne sparťanský dres, kladenské fanoušky velmi zklame. On to ale vidí jako byznys.

„Já beru svůj klub jako dítě. A jestli tu je otázka života a smrti, čímž neříkám, že je, tak se třeba musím rozhodnout i jinak než za normální situace. Já ani nevím, jestli budu hrát. Chci pokračovat tak, abych se za výkony nemusel stydět, byl přínosem, ne na obtíž,“ vysvětlil Jágr.

O Jágrově údajném angažmá v pražské Spartě informovaly před časem weby iSport.cz a Sport.cz. Podle jejich dobře obeznámených zdrojů by měl Jágr dál hrát první ligu za Kladno, za Spartu by pak nastupoval v domácích zápasech, což by mělo přitáhnout fanoušky do ochozů.

Když byl Jaromír Jágr zraněný, pomáhal trenérům Kladna na střídačce.

Vedení Sparty ale rázně odmítlo, že by Jágr byl na seznamu vytipovaných posil pro příští sezonu.

„Máme tým pro novou sezonu složený a Jaromír Jágr v něm nefiguruje. Žádná jednání s Jaromírem nevedeme,“ řekl pro televizi Nova sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka. 

„Je to hezká letní spekulace,“ okomentoval celou věc pro iDNES.cz mluvčí hokejové Sparty Marek Táborský.

Jak ale dobře víme, i z té nejbláznivější spekulace se může vyklubat přestup roku. Bude to případ Jaromíra Jágra?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 25. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 72
  • 58
  • 58
  • 53
  • 52
  • 44