Konec hláškaře Bosáka: Zmizí z obrazu nejoblíbenější fotbalový komentátor Česka?

V České republice není fotbalový komentátor, který by se těšil takové popularitě jako Jaromír Bosák (53). Zkušený matador si získal fanoušky díky svému originálnímu stylu komentování zápasů. Chrlí doslova jednu hlášku za druhou. Teď ale hrozí, že na nějakou dobu dochrlil...

Jaromír Bosák by totiž mohl doplatit na to, že Česká televize přišla jak o přímé přenosy milionářské Ligy mistrů, tak i o televizní práva na nejvyšší tuzemskou soutěž.

Jak Ligu mistrů, tak první českou fotbalovou ligu Bosák dlouhé roky komentoval a fotbaloví nadšenci se těšili, až ho uslyší. Teď ale práva na obě fotbalové soutěže České televizi „ukradla“ konkurenční stanice O2 TV.

Je otázka, co bude s nejpopulárnějším komentátorem Česka Jaromírem Bosákem. Půjde jinam, nebo se spokojí jen s komentováním golfu?

„K tomu se nebudu vyjadřovat. Obraťte se na vedení sportovní redakce ČT,“ vzkázal serveru VipSport Bosák z Ruska, kde v současné době komentuje zápasy fotbalového mistrovství světa.

Jaromír Bosák je nejoblíbenějším českým fotbalovým komentátorem.

Podobně reagoval i šéf ČT sport Jiří Ponikelský. „Na všechno je brzo. Vše bude mít vývoj. Další kroky budou předmětem interní diskuze, případně revize vysílání klubového fotbalu v České televizi,“ sdělil.

České televizi teď zbyla jen Evropská liga, zápasy reprezentace včetně Mistrovství Evropy ve fotbale 2020 a Mistrovství světa ve fotbale 2022 a ještě čtvrtý výběr ze zápasů nejvyšší české soutěže. To nejzajímavější „shrábne“ O2 TV, která kromě toho stihla už České televizi „ukrást“ i její bývalou reportérku Moniku Čuhelovou, která je mnohými považována za nejhezčí sporťačku Česka.

Bosák svým originálním stylem komentování baví fotbalové fanoušky už řadu let.

Přestup Bosáka na O2 TV ale není téma. Alespoň ne teď. „Posilování komentátorského týmu nechystáme. Máme dvanáct kvalitních komentátorů,“ vzkázal šéf O2 TV Marek Kindernay.

Tudíž to vypadá tak, že čeští fotbaloví nadšenci přijdou o svého oblíbeného komentátora, který se proslavil mimo jiné poločasovým rozhovorem se svým kolegou a bývalým reprezentantem Vladimírem Táborským. Jejich debata při ligovém zápase Mladá Boleslav – Slavia (3:1) totiž nedopatřením unikla do éteru.

Jak Táborský, tak Bosák mluvili, jako kdyby byli v hospodě u piva, a všichni, kdo se tehdy dívali, se náramně bavili.

Bosák svým originálním stylem komentování baví fotbalové fanoušky už řadu let.

„To mi řekni, trénujou oni vůbec střelbu, třeba ji mají zakázanou od doktora?“ ptal se například Bosák v záznamu.

„Teďka jsem se koukal, jak šli ze hřiště, on se směje, ten malej Černý. Já bych byl nasr... A on s tím Boleslavákem jde a směje se,“ kritizoval slávisty zase spolukomentátor Táborský.

Bosák se později za svůj „exces“ omluvil. Ale litovat nemusel. Lidé tehdy totiž i dokonce žádali, aby tímto způsobem komentoval ligové zápasy. Bosáka tak ještě více proslavil legendární výstup, který nikdy neměl vzniknout.

O takovou legendu přijít, to by byla velká škoda!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:18 pátek 19. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 81
  • 32
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11