Bosák šije do Ronalda a Messiho, diváci zuří: Pokrytče, proč Katar nebojkotujete vy?

Je bezesporu komentátorskou legendou a jedním z největších fotbalových expertů v zemi. Občas ale Jaromír Bosák (57) naštve fanoušky tím, že do sportu míchá politiku a své osobní názory. To se stalo i tentokrát, když na dálku pokáral hvězdné fotbalisty Cristiana Ronalda (37) a Lionela Messiho (35) za to, že nebojkotovali právě probíhající mistrovství světa v Kataru. Bosákovi se jeho kritika slavných kanonýrů vrátila jako bumerang. „Jste pokrytec. Proč turnaj nebojkotujete vy,“ vzkazují mu televizní diváci, kteří připomínají, že Bosák šampionát komentuje v České televizi.

Komentátor Jaromír Bosák se už v roce 2018 zlobil, že se fotbalové mistrovství světa koná v Rusku. Nyní dlouholetá hvězda České televize v rozhovoru pro DVTV zmínila, že podle ní ale ani Katar není vhodnou destinací.

„Přiznám se, že mě velmi zamrzelo, že když vyšly najevo údaje a čísla o lidech, kteří zemřeli při stavbě hotelů, stadionů, silnic. Čekal jsem, že největší fotbalové hvězdy řeknou: Hoši, bez nás! My tam prostě nepojedeme,“ uvedl Bosák, který se pak navezl do konkrétních hráčů za to, že na turnaj jeli.

Expert totiž doufal, že hvězdní útočníci Cristiano Ronaldo a Lionel Messi budou šampionát bojkotovat.

„Chápu, že pro někoho, kdo by se dostal na své první a třeba jediné mistrovství světa, by to bylo hodně těžké rozhodnutí, protože více ve sportu není. Ale speciálně u těch největších hvězd, jako jsou Messi a Ronaldo, kteří už tohle zažili mockrát, bych čekal, že se od nich něco takového doslechnu. A to je pro mě asi to největší zklamání z té předturnajové doby,“ řekl Jaromír Bosák.

Jaromír Bosák je oblíbený fotbalový komentátor a dnes už i plnohodnotný youtuber.

Diváci zuří: Pokrytec level milion! Proč turnaj nebojkotujete vy?

Netrvalo dlouho a Bosák se na sociálních sítích výše zmíněné internetové televize dočkal reakce od diváků. Ti jsou totiž toho názoru, že legendární moderátor se chová jako pokrytec, protože sám měl možnost turnaj v Kataru bojkotovat, ale neučinil tak a komentuje zápasy z Prahy.

„Proč to pan Bosák nebojkotoval? Nemusel se toho účastnit. Trochu pokrytecké mi to přijde. Vyzývá fotbalisty, aby nešli do práce. Může se k tomu postavit stejně,“ myslí si diskutér Michal.

„Pokrytec level milion,“ přidává se fotbalový fanoušek Radek. „Pan Bosák je chytrý jako rádio. Proč on neodmítl komentovat zápas z Kataru?“ ptá se divačka Kristýna.

Blíží se konec nejoblíbenějšího fotbalového komentátora?

Někteří rozhněvaní televizní diváci začali Bosáka bombardovat i na jeho facebookovém profilu. Chtěli po něm vysvětlení, proč kritizuje hráče za to, že jedou na mistrovství světa do Kataru, když on sám turnaj komentuje.

„Pan Bosák je co? Sportovní, nebo politický komentátor?“ píše na jeho profilu jistý pan Martin.

Hvězdný komentátor se většinou se svými kritiky příliš nemaže. Před lety některým například vyhrožoval, že jejich útoky zveřejní ve své knize, a to i s pravopisnými chybami, takže z nich udělá hlupáky před celým národem. Nyní ale na výše zmíněné komentáře zatím nereagoval.

Nejspíše je důvodem velké pracovní vytížení během turnaje, dost možná si ale Bosák po nedávné válce s internetovými hejtry dává větší pozor na to, aby si nepoškodil image.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:11 pátek 24. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 33
  • 20
  • 16
  • 15
  • 10