Táto, zametej! Česko v curlingu reprezentuje cool manželské duo Paulových

Ruku na srdce, příliš mnoho Čechů večer s pivem zrovna ke curlingovému zápasu neusedne. Tahle dvojka ale rozhodně stojí za pozornost. Manželé Paulovi rozehráli první český boj o medaile na olympiádě v Pekingu, a i když na pohled působí spíše jako duo astrofyziků, kteří se sešli nad domácím úkolem, patří k těm nejsehranějším curlerům na světě!

Zuzana a Tomáš Paulovi mají do sportovních ikon s hvězdnými manýry pořádně daleko. Jako jedni z mála z české výpravy ostatně vůbec nejsou profesionálními sportovci.

Jak před časem vyprávěli pro server Pražská drbna, oba pracují v bance, Tomáš dělá finančního analytika, Zuzka rozvoj personalizace a digitalizace. On ještě k tomu zpívá ve sboru. 

Tomáš Paul a Zuzana Paulová

Aby mohli hrát curling, musí obětovat veškerou dovolenou. Tu si vzali i kvůli olympiádě. Ta pekingská pro ně byla poslední šancí si pod pěti kruhy zahrát, kvůli pracovní vytíženosti jsou připraveni kariéru výrazně omezit.

„Pracujeme na full time, a když je nějaká krize, člověk si vezme neplacené volno, ale to se mi stalo snad jednou za posledních osm let. Jenže to znamená, že všechna dovolená jde na curling,“ krčí rameny Tomáš a manželka ho doplňuje, že trénují čtyřikrát týdně a o víkendech objíždějí turnaje, přičemž právě při curlingu vzplanula i jejich láska. 

Zuzana Paulová povzbuzuje manžela.

Letos se Tomáš a Zuzana stali první českou dvojicí, jež nás bude v curlingu na olympiádě reprezentovat.

„Nejsme ani outsideři, ani favoriti na zlato, náš cíl je klidný střed. Všichni soupeři jsou hratelní a bude hodně záležet na aktuální formě. Nechceme tam jet s cílem, že vyhrajeme jeden zápas a budeme nadšení, to určitě ne,“ říkal před časem pro Pražskou drbnu Tomáš.

Manželé Paulovi v akci

A přesně takto vypadal i jejich vstup do olympiády. Manželé Paulovi první zápas s Norskem po dramatickém souboji vyhráli, ten druhý se Švédskem zase těsně prohráli. 

Kdoví, třeba se jim nakonec podaří nějaký kov urvat. V curlingu totiž rozhoduje i pohoda uvnitř týmu a na tu se zamilovaná dvojice může jistě spolehnout!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:30 pátek 3. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 4
  • 3
  • 2
  • 2
  • 2