Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kuchtův konec v Moskvě? Kouč Lokomotivu skončil kvůli válce na Ukrajině, klub píše o odvolání

    Vysněné zahraniční angažmá se rychle proměnilo v noční můru. Bývalý útočník pražské Slavie Jan Kuchta (25), který v lednu zamířil do Lokomotivu Moskva za 130 milionů korun, bude muset s největší pravděpodobností opět řešit svou budoucnost. Kvůli válce na Ukrajině za nový klub ještě nemohl nastoupit v ostrém zápase a je pravděpodobné, že ruskou Premier League čeká masivní odliv cizinců. Svůj konec oznámil už dokonce Kuchtův kouč, který v klubu vydržel jen pět měsíců. Lokomotiv ale tvrdí, že trenér dostal padáka!

    Ve Slavii byl útočníkem číslo jedna, spoluhráči na něj spoléhali a fanoušci ho milovali. V lednu ale Jan Kuchta vyslyšel volání z moskevského Lokomotivu a po vydařené zimní přípravě si měl o víkendu odbýt premiéru v ruské lize.

    Pětadvacetiletý útočník se ale soutěžního debutu v dresu Lokomotivu zatím nedočkal. Duel v Krasnodaru byl odložen kvůli ruské invazi na Ukrajině

    Hráči se totiž neměli jak do města dopravit, protože letiště v Krasnodaru bylo uzavřeno a cesta autobusem by trvala zhruba dvacet hodin.

    To ale není jediný problém spojený s angažmá Jana Kuchty v Moskvě. Nedávno se objevily spekulace, že Slavia zatím za svého bývalého kanonýra nedostala zaplaceno v plné výši. 

    Nejspíše i z toho důvodu už někteří fanoušci Slavie skrz sociální sítě lákají Jana Kuchtu zpět do Edenu.

    „Vrať se domů, Honzo, tady máš slepice,“ píší útočníkovi někteří příznivci Slavie, kteří tak narážejí na Kuchtovu netradiční zálibu v podobě chovu slepic.

    Není také tajemstvím, že Slavia, stejně jako všechny ostatní české kluby, otevřeně podporuje ve válečném konfliktu Ukrajinu. 

    Vzhledem k neustále stupňujícím se sankcím proti Rusku je navíc platební styk mezi celým světem a Ruskem velmi komplikovaný.

    Na budoucnost Jana Kuchty jsme se zeptali hráčova agenta Milana Martinoviče. Ten ale do vydání článku na dotaz Expresu nereagoval.

    Dá se očekávat, že kromě Jana Kuchty bude svou budoucnost řešit mnoho dalších cizinců, kteří jsou pod smlouvou v Rusku.

    Jan Kuchta v dresu Lokomotivu Moskva

    Kuchtův trenér skončil kvůli dění na Ukrajině, klub píše o odvolání

    Kvůli invazi na Ukrajině UEFA už vyloučila ruské kluby z evropských pohárů a s největší pravděpodobností bude tento zákaz platit i v příštím ročníku.

    V úterý ráno, den po zmíněných sankcích FIFA a UEFA, skončil ve funkci trenér Lokomotivu Moskva Markus Gisdol.

    „Být fotbalovým trenérem je ta nejlepší práce na světě, ale nemohu vykonávat své povolání v zemi, jejíž vůdce je zodpovědný za útočnou válku uprostřed Evropy. To není v souladu s mými hodnotami, takže s okamžitou platností rezignuji na post trenéra Lokomotivu Moskva,“ řekl Gisdol pro německý deník Bild.

    „Nemohu stát na tréninkovém hřišti v Moskvě, vést hráče a vyžadovat profesionalitu, zatímco jsou o pár kilometrů dál vydávány rozkazy, které přinášejí velké utrpení celému lidu. Je to moje osobní rozhodnutí a jsem o tom naprosto přesvědčen,“ dodal německý kouč, jenž trénoval Lokomotiv pouhých pět měsíců.

    Moskevský klub, který opustil už i brazilský obránce Pablo, na oficiálních stránkách stroze uvedl, že trenér byl odvolán. Jeho vyjádření na webu fanoušci nenajdou.

    Markus Gisdol

    Spekulovalo se také o tom, že bude právě probíhající sezona ruské Premier League přerušena, stejně jako ukrajinská soutěž.

    Prezident Ruské fotbalové unie Vjačeslav Koloskov to ale před pár dny rázně zamítl. „Není k tomu důvod,“ nechal se slyšet šéf ruského fotbalu.

    „Některá letiště sice byla oficiálně uzavřena, ale soupeři se do těch měst mohou pořád dostat, ať už autobusem, nebo vlakem. Hlavně ti, kteří se nacházejí poblíž,“ dodal vysoce postavený funkcionář.

    Co se týče českého útočníka Jana Kuchty, ten bude mít další šanci odbýt si soutěžní debut ve čtvrtek, kdy jeho Lokomotiv sehraje na domácím stadionu pohárové utkání s klubem FK Jenisej Krasnojarsk. 

    Více než nadcházející zápas ale bývalý kanonýr Slavie musí řešit svou budoucnost. Pokračování v klubu se v současné době jeví velmi nepravděpodobně.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:04 čtvrtek 30. června 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      43
    • Super
      8
    • Cože
      6
    • Trapas
      6
    • Sladký
      5
    • Tvl
      5