Hvězdný hokejista Jakub Vrána: Skončil v léčebně pro závislé, fanoušci se za něj modlí

Když hokejový bůh rozdával talent, Jakub Vrána (26) si přišel hned pro dvě porce. V mladém věku vyhrál Stanley Cup a stal se oporou reprezentace. Nyní šikovný útočník Detroitu Red Wings ale hraje svůj nejdůležitější zápas. Soupeřem mu jsou jeho vlastní démoni, jimž už nejspíše nebyl schopen dále čelit sám bez pomoci odborníků. Klub ho tedy vyškrtl ze soupisky a Vrána skončil ve speciálním programu pro závislé a duševně nemocné. Fanoušci, kterých má mladý hokejista opravdu požehnaně, mu teď přes sociální sítě posílají dojemné vzkazy. „Milujeme tě a modlíme se za tebe,“ píší mnozí.

Hokejové fanoušky tento týden překvapila zpráva, že byl hokejový útočník Jakub Vrána nečekaně vyřazen ze soupisky Detroitu, kde nastupuje od sezony 2020/21.

V noci na čtvrtek středoevropského času NHL spolu s Hráčskou asociací (NHLPA) oznámily, že český útočník nebude na neurčitou dobu k dispozici.

Byl totiž umístěn do asistenčního programu NHL a NHLPA, který je určený na pomoc hráčům v případě jakýchkoliv psychických problémů či boje se závislostmi na návykových látkách a podobně.

„Klub Detroit Red Wings je uvědoměn, že Jakub Vrána byl zařazen do programu NHL a NHLPA Player Assistance Program a že bude mimo hru na dobu neurčitou. Red Wings nebudou tuto záležitost dále konkretizovat,“ stojí v oficiálním prohlášení Detroitu Red Wings.

Jakub Vrána

Odborný hokejový web The Hockey News naznačuje, že na rozdíl od legendárního brankáře Careyho Price Vrána do programu nevstoupil z vlastního přesvědčení. Odbornou pomoc mu nejspíše zařídil klub.

„Vránův případ je jiný, NHL uvádí, že byl do programu umístěn, nikoliv že vstoupil dobrovolně,“ uvádí výše zmíněný portál.

Hokejový brankář Carey Price se o svém kroku vyhledat pomoc před časem rozhovořil pro klubový web Montrealu Canadiens.

„Během posledních několika let jsem sám sebe dostal do velmi temných míst a neměl jsem nástroje, abych se s tím bojem vyrovnal. Minulý měsíc jsem se proto rozhodl vstoupit do rezidenčního léčebného zařízení pro užívání návykových látek,“ uvedl tehdy Price.

Jakub Vrána

Modlíme se za tebe, vzkazují Vránovi fanoušci

Z jakých důvodů se dostal do léčebného programu Vrána, zatím není zřejmé. Jisté je ale to, že se hokejista dočkal obrovské podpory od svých fanoušků na sociálních sítích.

„Milujeme tě, Jakube! Vezmi si, kolik času potřebuješ, budeme tu pro tebe,“ vzkázal jeden z fanoušků Detroitu.

„Detroit tě miluje, kamaráde! Všichni se za tebe modlíme a doufáme, že tě brzy uvidíme na ledě,“ přidává se další příznivec na Instagramu.

Vránovi dokonce píší i fanoušci Washingtonu Capitals, kde působil před přesunem do Detroitu. „Nespěchej, milujeme tě a rádi tě zase uvidíme na ledě,“ stojí v komentářích pod Vránovou poslední fotkou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 17. února 2023. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 31
  • 20
  • 19
  • 3
  • 3