Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kauza Jankto: Kolují zvěsti o drogách! Jakube, dej se dohromady, vzkazuje ex Markéta

    Fotbalová Sparta se z něj nedávno snažila udělat hrdinu, jenž by svou odvahou mohl motivovat ostatní sportovce, kteří v hloubi duše dusí pravdu o své sexualitě. Stačil ale jeden moment a záložník Jakub Jankto (27) v očích veřejnosti padl na samé dno. Nejenže odmítl test na drogy a řídil bez papírů, ale v kuloárech se spekuluje o mnohem závažnějších problémech. Není tedy divu, že letenský klub ho vyřadil z mužstva, a vzkaz pro Jakuba má i jeho expartnerka Markéta, s níž se fotbalista nerozešel v dobrém. „Jediné, co si teď přeji, je, aby se Jakub dal dohromady kvůli synovi,“ řekla Expresu bývalá partnerka problémového fotbalisty.

    Fotbalová Sparta přivedla Jakuba Jankta na hostování ze španělského Getafe loni v létě. Vedení klubu si slibovalo, že se reprezentační záložník stane rozdílovým hráčem. Už tehdy ale kolovaly zprávy, že má problémovou povahu a mimo trávník se nechová zrovna vzorově.

    Jeho bývalá partnerka Markéta Ottomanská Expresu před časem popsala, jak se k ní Jankto nehezky choval a uvedla, že fotbalista, který si za kariéru vydělal mnoho milionů a velmi rád peníze investoval do e-sportových projektů, neplatil na svého syna Davida výživné a ještě dělal naschvály.

    „Jeho několikamilionová investice mě celkem překvapila. Vlastnímu synovi totiž za posledních pět měsíců poslal jen čtrnáct tisíc korun, a to jen proto, že to má soudně nařízené,“ řekla Expresu před časem Markéta Ottomanská, která se pak dostala do finanční nouze a požádala o pomoc neziskovou organizaci pro matky samoživitelky.

    Jakub Jankto s Markétou a synem v dobách, kdy byli ještě šťastná rodinka.

    V dresu pražské Sparty se Janktovi od začátku nedaří. Letos v únoru se fotbalista odhodlal ke coming outu a dočkal se podpory z celého světa. Letenský klub se Jankta snažil vykreslit jako hrdinu a vzor upřímnosti a morálky.

    Příliš vzorně se ale Jankto nechová. Internetový portál PrahaIN.cz jako první informoval, že sparťanského fotbalistu v úterý krátce po poledni zastavila policie u Strahovského stadionu. Stalo se tak poté, co na lince 158 neznámý šofér oznámil podezření, že řidič vozidla před ním je pod vlivem omamných látek.

    „Vozidlo následoval a poté, co řidič vozidla zastavil v ulici Vaníčkova, dorazili tam policisté. U řidiče byla dechová zkouška negativní. Nicméně následný test na drogy řidič odmítl a odmítl i lékařské vyšetření,“ řekl výše zmíněnému webu tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

    Později se ještě ukázalo, že Jankto u sebe neměl řidičský průkaz. O papíry přišel před několika měsíci. Krátce poté Sparta oznámila, že s Janktem nepočítá, protože fotbalista není schopen vykonávat povinnosti, které vyplývají z jeho smlouvy.

    „Po vzájemné dohodě došlo k rozhodnutí, že se Jakub Jankto nezapojí do společné přípravy s A-mužstvem ACS a bude řešit svoji osobní situaci,“ uvedla Sparta na Facebooku.

    Podobné vyjádření zveřejnil i sám Jankto.

    „V posledních letech a hlavně poslední rok se kolem mě nashromáždilo tolik věcí, že je lepší zbrzdit a myslet i na svoje zdraví. Od osmnácti let se celý život točil kolem fotbalu. Hodně mi dal, něco mi sebral a někdy i poučil. Nebyl to pro mě nejlepší sportovní rok, ale vždy jsem preferoval klubové výsledky. O to více mě mrzí, že mi moje zdraví a mentální rozpoložení nedovolí pokračovat v honbě za titulem a pohárem. Nenajdu ani slova jak obrovsky chci poděkovat celé Spartě! Díky všem hráčům, trenérům, a fanouškům,“ napsal Jankto na Instagramu, kde si od lidí vyslechl ostrou kritiku.

    Spekulace o drogách v kabině a Janktova hra na city!

    Fotbalista se pak ještě ve Stories snažil hrát lidem na city, když sdílel skladbu od slavného DJ Aviciiho, který před časem kvůli depresím spáchal sebevraždu. „Až teď jsem pochopil Aviciiho slova,“ píše Jankto.

    Fotbalovými kuloáry se mezitím nesou zprávy, že Jankto má údajně s omamnými látkami experimentovat už nějaký ten pátek. Podle našeho zdroje z fotbalového prostředí se dokonce šíří spekulace, že se drogy dostaly i do sparťanské kabiny. „Není sám, kdo v tom lítá,“ tvrdí náš informátor, který si nepřál být jmenován.

    Expres.cz požádal o vyjádření i bývalou partnerku Jakuba Jankta Markétu Ottomanskou. Sympatická brunetka celou věc pochopitelně sleduje a nejvíce ji zajímá, aby Jakubovy problémy neměly žádný dopad na jejich společného syna Davida.

    „Nebudu se k tomu vyjadřovat, ale jediné, co si teď přeji, je, aby se Jakub dal dohromady kvůli synovi,“ vzkázala Janktovi skrz Expres.cz Markéta.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:49 sobota 19. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      30
    • Super
      14
    • Haha
      11
    • Cože
      6
    • Tvl
      6
    • Sladký
      5