Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sparťan Jankto a pozadí jeho coming outu: Obří úleva expřítelkyně a nátlak z frustrace

    Jakub Jankto s Markétou a synem v dobách, kdy byli ještě šťastná rodinka. | foto: Instagram

    Sparťanský záložník Jakub Jankto (27) se kvůli svému coming outu stal jedním z nejprobíranějších fotbalistů planety. Jeho statečný krok nyní řeší sportovní nadšenci i novináři z celého světa a celebrity mu vyjadřují nekonečnou podporu. Všichni oceňují jeho odvahu. Celý příběh má ale i druhou stranu mince. Řeč je o tom, jak Jankto žil dlouhé roky ve lži a údajně z frustrace manipuloval svou dnes již bývalou partnerku Markétu Ottomanskou. Ta podle důvěryhodného zdroje Expresu vůbec nechápala, proč se k ní Jakub takto chová. Když se jí ale fotbalista před časem svěřil, že je homosexuál, pohledné brunetce prý spadl obří kámen ze srdce a bývalého přítele motivovala k tomu, aby svůj příběh odhalil veřejnosti.

    O tom, že je Jakub Jankto homosexuál, se v posledních týdnech hodně spekulovalo na sociálních sítích. Objevily se informace, že záložník pražské Sparty chystá učinit zásadní prohlášení o svém soukromém životě. S takzvaným coming outem se reprezentant vytasil v pondělí odpoledne na sociálních sítích a dočkal se obří podpory z celého světa.

    „Jako všichni ostatní mám své silné stránky, mám své slabiny. Mám rodinu, mám přátele. Mám práci, kterou dělám nejlépe, jak to jen umím. Už mnoho let, se vší vážností, profesionálně a s vášní. Jako všichni ostatní chci i já svobodně žít svůj život. Bez strachu, bez předsudků, bez násilí. Ale s láskou. Jsem homosexuál a už se nechci déle skrývat,“ oznámil světu Jakub Jankto, který se tak stal prvním českým fotbalistou, jenž veřejně oznámil, že je homosexuál.

    Jankto žil podle všeho dlouhé roky ve lži. I když věděl, že ho přitahují muži, snažil se udržovat vztahy se ženami. S Markétou Ottomanskou zplodil syna Davida a ještě nedávno vypadali jako šťastná rodina. Žili společně v Itálii, pak ve Španělsku. Před časem se ale jejich na první pohled idylický vztah začal bortit.

    Jakub Jankto a Markéta Ottomanská v dobách, kdy ještě tvořili pár.

    Pohledná brunetka se před časem Expresu svěřila, že ji měl fotbalista psychicky týrat, a navíc odmítal platit výživné na své dítě.

    „Pomohlo by mi, kdyby platil alimenty, abych mohla zaplatit nájem, protože čtyři měsíce sama živit dvouleté dítě je upřímně mazec. On (Jankto) soudu navíc uvádí, že jsem syna odvlekla, což je úplně šílené,“ postěžovala si loni v dubnu Markéta Ottomanská, která nám také sdělila, že ji měl Jankto během předloňských Vánoc napadnout.

    Zvláštní je, že Jankto sice neplatil alimenty, ale utrácel peníze za své podnikatelské aktivity. Redakce Expresu kontaktovala Markétu Ottomanskou i nyní. Janktova bývalá láska nám sdělila, že nechce na sebe strhávat pozornost, která nyní patří Jakubovi. Z jejích slov je ale patrné, že fotbalista má její plnou podporu.

    „Jakub to se mnou nijak nekonzultoval, tohle je jeho moment. Potřebuje teď podpořit. Nevěděla jsem, že to zveřejní. Paradoxně si vybral den, kdy jsem pořádala slavnostní otevření obchodu, který má vést i k mé svobodě,“ prozradila nám Ottomanská, která je nyní šťastná po boku nového přítele.

    Jakub Jankto s Markétou a synem v dobách, kdy byli ještě šťastná rodinka.

    To, jak dlouho věděla, že je Jankto homosexuál, nám Markéta říct nechtěla. Podle důvěryhodného zdroje Expresu je to ale více než rok. Důvod rozchodu byl ale jiný.

    „Markéta se to dozvěděla až dlouho po porodu. Neměla předtím žádné náznaky. Důvodem, proč se rozešli, bylo ale Jakubovo chování,“ naznačuje člověk, který má k Jakubovi i Markétě velmi blízko.

    Podle našeho zdroje se Ottomanská dlouho trápila tím, že si sama pokládala otázku, proč ji Jankto nemá rád tak jako ona jeho.

    „Manipuloval s ní. Pro Markétu byla velká úleva, když se dozvěděla, že je gay. Pochopila, že se tak nejspíše choval z frustrace a že chyba nebyla v ní,“ uvádí informátor, který promluvil jen pod zárukou anonymity.

    Zdá se, že celý příběh má téměř pohádkový konec. Janktovi se podle všeho ulevilo, že už nemusí před světem skrývat svou pravou tvář, a s expřítelkyní očividně zakopal válečnou sekeru. I na alimentech na syna Davida se nakonec ti dva dohodli.

    Zajímavé také je, že právě expřítelkyně Markéta před časem sparťanského záložníka motivovala, aby udělal coming out, protože by mohl pomoci ostatním fotbalistům či sportovcům, kteří řeší podobný problém.

    „U před řasem jsem mu řekla, že jeho úkolem v tomto životě je změnit tohle ve světě, být první a jít ostatním mladým klukům příkladem. To se včera naplnilo,“ řekla pro Expres.cz Ottomanská.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 středa 14. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      102
    • Trapas
      39
    • Haha
      26
    • Tvl
      24
    • Sladký
      20
    • Cože
      19