Reprezentant Jankto utrácí miliony, jeho ex musela prosit o příspěvky od neziskovek

Patří mezi nejlépe vydělávající české fotbalisty. Nedávno investoval miliony do svého byznysu. Na syna Davida ale reprezentant Jakub Jankto (26) prý posílá pouze almužnu. Alespoň to tvrdí jeho expřítelkyně Markéta Ottomanská, která se nyní Expresu svěřila, že ji nelehká situace dohnala k tomu, aby požádala o pomoc neziskovou organizaci pro matky samoživitelky. „Jsem se synem už pět měsíců sama, ale svobodnější, šťastnější a plná života,“ nechala se slyšet pohledná brunetka, které v minulosti hodně pomohla i modelka a koučka Helena Houdová (42).

Expres před časem informoval o drsném rozchodu fotbalového reprezentanta Jakuba Jankta a Markéty Ottomanské. Expřítelkyně záložníka španělského Getafe se nám před časem svěřila, že Jankto má problémy s placením alimentů. Nedávno přitom bývalý hráč pražské Slavie investoval miliony korun do svého esportového projektu.

„Jeho několikamilionová investice mě celkem překvapila. Vlastnímu synovi totiž za posledních pět měsíců poslal jen čtrnáct tisíc korun, a to jen proto, že to má soudně nařízené,“ uvedla nyní Markéta Ottomanská, která chování svého expartnera vůbec nechápe.

„Je to smutné a všichni moji přátelé jen kroutí hlavou,“ dodává Markéta, která kvůli špatné finanční situaci požádala o pomoc neziskovku.

„Hledám cesty, jak z této nepříjemné situace ven. Moc mi v minulém měsíci pomohl Klub svobodných matek. Požádala jsem si o příspěvek na bydlení a během pár dní jsem díky jejich úžasné práci mohla zaplatit nájem,“ svěřila se nám Janktova expřítelkyně.

Markéta Ottomanská se svým synem Davidem

Markéta je na výchovu syna Davida už více než pět měsíců sama. S Janktem se rozešla loni v listopadu.

„Nevzdávám se. Jsem vděčná, že mám okolo sebe tak úžasnou rodinu a přátele, kteří mě podporují. Každá matka samoživitelka má můj obrovský obdiv. Jsem sice se synem už pět měsíců sama, ale jsem svobodnější, šťastnější a plná života. Přála bych každé ženě, která se vedle svého partnera trápí, aby se dokázala osvobodit,“ dodala na závěr Ottomanská.

Redakce Expres.cz oslovila také Jakuba Jankta. Již poněkolikáté jsme mu nabídli možnost na slova expřítelkyně reagovat. Talentovaný fotbalista, jehož magazín Forbes loni zařadil na seznam pětadvaceti nejlépe placených sportovců Česka s příjmem jednapadesát milionů korun ročně, ale do vydání článku nereagoval. 

Deníku Blesk Jankto před časem pouze vzkázal, že bouřlivý rozchod s Markétou Ottomanskou komentovat nebude.

„Děkuji za tuto možnost, nicméně vyjadřovat se k této věci nebudu,“ uvedl reprezentační středopolař.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:00 pondělí 5. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 27
  • 26
  • 24
  • 19
  • 19