Bezzubý Jágr, to je šprýmař. Na jaké jeho zranění se nezapomene?

Jaromír Jágr přišel v duelu s Ottawou o čtyři zuby. | foto: ČTK

Soupeř mu vyrazil čtyři zuby, on zápas přesto dohrál a přispěl k výhře. Jaromír Jágr je nezničitelný jak Terminátor. Už to ukázal mnohokrát.

Zuby Jaromíru Jágrovi vyrazili, když válel za Washington Capitals, New York Rangers či Avantgard Omsk. Na operaci s nimi byl v Americe i Rusku. Je to pro něj obnošená vesta, takže když se mu při posledním duelu jeho Floridy Panthers v NHL stala další dentální nepříjemnost, byl nad věcí.

Českou legendu zranil bývalý spoluhráč vysokou holí.

Někdejší spoluhráč z Dallasu Alex Chiasson, nyní v barvách Ottawy, vyrazil proslulému číslu 68 čtyři přední zuby, on padl zkrvavený k zemi. Ale že by odstoupil z utkání? Ani náhodou, naopak jednou asistencí pomohl týmu k dalšímu triumfu, už pátému v sérii.

Po duelu pak vtipkoval, jak je jeho zvykem. „Aspoň o Vánocích nepřiberu,“ pustil se do šprýmování v příspěvku na Twitteru, kde požádal Santu, aby mu nadělil nové zuby. Podobné to bylo také v roce 2007, kdy při střetnutí s Tampou Bay přišel o dva řezáky. „Zítra je Halloween, tak si aspoň nemusím kupovat masku,“ smál se. Pravda, byl to stejně jako tentokrát hodně děravý úsměv.

23.prosince 2015 v 05:32, příspěvek archivován: 23.prosince 2015 v 23:41

Dear Santa, can I get a new teeth for Christmas :) it's going to be tough to eat-good -at least I don't get fat :))) pic.twitter.com/mifGcolCdP

Zuby jsou klasický hokejový terč, bylo by nemyslitelné, aby hráč, který nějakých pětadvacet let kariéry dělá z obránců diváky, měl své vlastní. Jágrovy nejhorší patálie byly jiného rázu. Jednalo se o problémy s třísly, která ho trápily celá léta.

Jenže ani to nebylo nejprohranější zranění jeho neuvěřitelné kariéry. To se událo v roce 2005 na mistrovství světa ve Vídni, kde se sjela největší světová esa. V zámořské NHL se totiž stávkovalo, a tak byla na šampionát stejná konkurence jako na olympiádě.

V roce 2005 vyhrál Jaromír Jágr mistrovství světa se zlomeným malíčkem.

V téhle vřavě (a očekávání) přijel nějaký neznámý Němec Stefan Schauer a české modle zlomil hokejkou malíček. Lékaři mu prst srovnali a vyrobili na něj speciální dlahu. Jágr se vrátil do boje. „Běžně se podobné úrazy operují a je to tak na šestinedělní přestávku,“ řekl lékař národního mužstva Jan Vanáč.

Z nejmenšího prstu se stal národní symbol, vždyť patřil tomu největšímu Čechovi. Fanoušci si zavazovali malíčky, Jágr byl zase hrdinou. Tým totiž dovedl se zlomeným prstem k titulu mistra světa.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 pátek 22. dubna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 12
  • 10
  • 9
  • 8
  • 8