Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jágrův velký večer v Pittsburghu: Doprovází jej maminka, synovec, Dominika a tajemný malý chlapec

    Legendární hokejista Jaromír Jágr v Pittsburghu nastoupil na led a fanoušky pohladil po srdci! Den před velkým ceremoniálem, kdy budou jeho číslo 68 vyvěsit ke stropu, se dvaapadesátiletý mistr dřel na tréninku s tamním týmem. S přehledem překonal brankáře bekhendem a okamžitě se pochlubil na Instagramu. Ale to nejlepší? Na jeho straně byl nečekaný parťák v podobě malého kluka v dresu tučňáků. Co na tomto hokejovém spolupilotovi vlastně překvapilo nejvíc?

    V neděli se na stadionu hokejového týmu Pittsburgh Penguins odehraje vzácná událost. Ke stropu tam totiž vystoupá černo-žlutý dres s číslem 68, který Jaromír Jágr oblékal 11 let. Této pocty se dočká teprve jako třetí český hráč v NHL a celé město se akce nemůže dočkat. Před tím však musí čtvrtý nejlepší střelec v historii zámořské soutěže splnit všechny úkoly, které má napsané v diáři.

    Přítelkyně Dominka mezitím vyrazila na koncert rapera Drakea.

    Nejprve si užil společnost v kasinu, kde zavzpomínal na staré časy, poté se vypravil na led, kde společně s Crosbym předváděl své umění. Následně věnoval hodiny fanouškům na velké autogramiádě. Vrcholem však byla soukromá večeře s bývalými spoluhráči, v čele s legendárním Mario Lemieux (58).

    Vrcholem sobotního programu byla večeře, na které se sešli šampioni Stanley Cupu z let 1991 a 1992, kterou organizoval sám Mario Lemieux, který Jágrovi na začátku jeho kariéry v Pittsburghu hodně pomohl.

    „Na koho se nejvíc těším? Rád bych viděl všechny,“ prozradil Jágr, který se na této tajné schůzce setkal s řadou bývalých spoluhráčů, včetně Ronalda Francise a trenéra Scotta Bowmana.

    Jarda Jágr v šatně tučňáků.

    Toto setkání probíhalo bez přítomnosti jejich partnerek, ale Dominiku (29), Jágrovu lásku, nezapomněli zahrnout pozorností. Společně s Jessicou Šlégrovou, Veronikou Krbaťovou a promotérem Petrem Větrovským se vydala do PPG Paints Areny, kde domácí zápasy hraje tým Pittsburgh Penguins, na koncert kanadského rappera Drakea.

    Maminka Jágra? Vy to máte zadarmo!

    Jaromír do Ameriky vzal nejen svou partnerku Dominiku, ale pochopitelně i maminku Annu, která má na jeho úspěchu obrovský podíl. Dělala mu totiž nezbytné zázemí. A hokej pořád miluje! Ukázala to, když ji organizátoři vzali na prohlídku haly a posléze fanshopu. „Když se doma dívám na televizi, sleduji jen hokej,“ prohlásila jako první větu v obchodě, kde se vyjímaly také dresy se jménem jejího syna. Prodavač pak zahrnul maminku legendy dárky, za které nechtěl zaplatit.

    V tréninkové hale na předměstí Pittsburgu pak Jágra ovacemi uvítalo 1500 fanoušků. Někdejší kapitán Penguins, jenž s klubem dvakrát vyhrál Stanley Cup, na ledě strávil podle agentury AP zhruba 15 minut. Se současným kapitánem Sidneyem Crosbym a Jevgenijem Malkinem absolvoval bruslařské cvičení a trénink nešidil.

    „Takhle to bylo dřív. Jen jsem byl trochu rychlejší,“ komentoval s nadsázkou video, pod nímž se okamžitě objevily výzvy, aby s ním Penguins podepsali jednodenní smlouvu a nasadili ho do večerního zápasu.

    „Je to legenda na ledě. Když jsem vyrůstal, sledoval jsem, jak hraje. Byl jsem nadšený, že jsem si s ním zabruslil. Je to skvělý zážitek,“ přiznal Malkin a Crosby ocenil jeho stále skvělou střelu. „Jeho první střela, šla od tyčky do branky. V jeho podání to vypadá tak snadné. Ruce má pořád vážně dobré,“ konstatoval.

    Trenér Mike Sullivan novinářům prozradil, že Jágr nechtěl, aby jeho přítomnost na ledě rozptylovala tým bojující o play off. Ujistil ho prý ale, že je pro hráče a celý tým velkou inspirací. „Vím, že je hodně pokorný. Je to neuvěřitelná čest být součástí oslav jeho práce. Bylo vzrušující mít ho na tréninku,“ dodal.

    Sociálními sítěmi kolují záběry, jak se na ledě připravuje s hráči Penguins.

    Dojem udělal i na výrazně mladší hráče, pro mnohé z nichž byl vzorem. Kris Letang a Nedeljkovic na jeho počest nasadili paruky, aby připomněli Jágrův slavný mullet, s nímž se v 90. letech proháněl v NHL na ledě.

    „Hrál jsem vždycky s číslem 68, byl jedním z mých nejoblíbenějších hráčů, když jsem vyrůstal. Poprosil jsem ho, jestli by mi mohl podepsat dres (na neděli), protože na něm bude jeho nášivka. Jsem si jistý, že to bude mimořádný den,“ prozradil Letang, jenž ovšem v Pittsburghu hraje s číslem 58, už před tréninkem.

    Kluk od Jágra v ikonickém dresu s číslem 68.

    Tajný malý doprovod

    Jágra na každém kroku kromě jeho hokejové rodiny doprovází malý chlapec v dresu s ikonickým číslem 68. V tréninkové hale na předměstí Pittsburgu se mu podařilo dostat za svou hokejovou ikonou až do šatny. Kdo je vlastně tento tajemný a malý společník? Na sociálních sítích už se začaly šířit spekulace, že by mohl být Jágrovým utajeným synem. „Zajímá vás, kdo to je?“ smál se Jágr. Slibuje, že identitu tohoto doprovodu odhalí v pravý čas.

    Fotogalerie