Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Těžká váha českého MMA Ivo Rittig: Stál za odchody Muradova a Vémoly z XFN?

    Česká MMA scéna není jen Karlos Vémola (33) a další mlátičky. O zásadních věcech se rozhoduje v zákulisí. A tam podle všeho vládne kontroverzní podnikatel Ivo Rittig (56), který podle zdrojů redakce Expres.cz stál i za odchodem Makhmuda Muradova z organizace XFN.

    O Rittigovi jako o mocném muži českého MMA mluvil i šéf organizace XFN Petr Kareš. V rozhovoru pro pořad Fight! nastínil, že Ivo Rittig přesvědčoval některé jeho zápasníky k přestupu do konkurenční organizace Oktagon MMA.

    „MMA je dnes veliký byznys. V tomto roce přitáhlo veliké hráče. Ivo Rittig je bezpochyby veliký hráč. Je to váhová kategorie, na kterou já ani nikdo z mých společníků nedosahují,“ řekl Kareš. 

    Rittig se těmto slovům vysmál na svém Instagramu, když ironicky napsal, že „s váhou bojuje celý život“.

    O poznání vážnější už byl ale Rittig poté, co redaktoři Expresu vznesli konkrétní dotaz, zdali je pravda, že spolupracuje s bojovníkem Makhmudem Muradovem, který před pár dny oznámil konec v XFN a spekuluje se o jeho odchodu do konkurenčního Oktagonu, kam už v minulosti přestoupil i Karlos Vémola, který má s Rittigem dobré vztahy.

    „Já jsem ho rozhodně nepřetahoval, logicky, protože tolik peněz mu nikdo v životě nenabídl. Teď je Muradov v Rusku, a až přijede z Ruska, tak se zřejmě potkáme. Za mě je velmi zajímavý zápasník,“ řekl nám Ivo Rittig, který v minulosti tahal za nitky i na české politické scéně.

    Rittig krok Makhmuda Muradova schvaluje.

    Podle informací Expresu měl Makhmud Muradov za zápas s Patrikem Kinclem dostat zhruba milion korun a mělo se jednat o jeho největší honorář v kariéře.

    Schůzku s podnikatelem Rittigem nám potvrdil i Muradov. 

    „Ano, měl jsem s ním jednání. Další už ale nebylo. Teď jsem volný fighter. Mám více nabídek. I v Rusku i v Asii. Nechci dlouhodobou smlouvu,“ vzkázal nám z Ruska Muradov, který přiznal, že jednu z nabídek dostal i od Oktagonu. 

    Podle našeho zdroje, který je detailně obeznámen s poměry v českém MMA, Rittig uzbeckému bijci dal nabídku, která se snad ani nedá odmítnout. 

    „Jde o honorář 100 tisíc měsíčně, chce ho podporovat v kariéře, chtěl ho přetáhnout z XFN do Oktagonu,“ řekl nám náš zdroj. Tuto informaci Rittig popřel a odmítá také to, že by měl mít podíl v organizaci Oktagon.

    „Já jsem tady pořád v roli poradce, zajímá mě zahraničí a tady těm klukům radím. V zahraničí už mám nějaké svoje obchodní plány,“ svěřil se Rittig, který je pravidelně hostem každého většího MMA galavečera v České republice.

    O Rittigovi se ví, že je velkým fanouškem bojových sportů. Před časem, kdy se začalo spekulovat o tom, že vstoupil do organizace Oktagon MMA, ale Rittig Expresu nastínil, že něco takového nepřipadá v úvahu, protože v českém MMA nevidí peníze, a co se investic týče, dívá se spíše do zahraničí.

    Ivo Rittig se setkal s legendárním boxerem Mikem Tysonem při jeho nedávné návštěvě Prahy. Český podnikatel dříve zápasy v boxu organizoval.

    Je ale možné, že se pomocí těchto prohlášení Rittig jen snaží zuby nehty udržet v ústraní. Nebylo by se čemu divit. Nejlépe se přece „tahá za nitky“ za oponou!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 15. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      20
    • Super
      12
    • Haha
      10
    • Sladký
      10
    • Tvl
      10
    • Cože
      9