Proč Stramaccioni ve Spartě neskončil? „Křetínský nechce uznat chybu,“ míní Siegl

Leckoho před časem jistě překvapilo, že neúspěšný sparťanský kouč Andrea Stramaccioni zůstává na Letné a navíc má i přes bídný půlrok důvěru klubového bosse Daniela Křetínského. „Být Čech, tak už by byl dávno venku,“ myslí si bývalý sparťanský kanonýr Horst Siegl, který byl hostem pořadu Česká ulička.

Působení italského kormidelníka Andrey Stramaccioniho u fotbalové Sparty mělo být ternem. Jenže není. Nejslavnější český klub se krčí na páté příčce a neúspěch Spartu potkal i v evropských pohárech, když nestačila na Crvenou zvezdu Bělehrad.

A výčet neúspěchů nekončí. Sparta také vypadla z domácího poháru, vyřadil ji jinak o záchranu bojující ostravský Baník. Nejvíce kritiky se za výkony Sparty snáší na hlavu trenéra Stramaccioniho, který si v létě na Letnou přivedl několik drahých zahraničních akvizic, ale tito borci totálně selhali. 

Například Janko, Mandjeck a Biabiany přicházeli jako nové hvězdy ligy, v zimě ale v tichosti hráči odešli. Jejich angažmá byl propadák. Jediným předraženým cizincem, který se na Letné jakžtakž prosadil, je Francouz Mavuba, který sice nezáří, ale hraje alespoň stabilně.

Není divu, že „projekt Stramaccioni“, do kterého klubový boss Křetínský nasypal neuvěřitelné peníze (mluví se až o půl miliardě korun, pozn. red.), kritizují i někteří bývalí hráči Sparty.

Tím posledním byl Horst Siegel, který v pořadu Česká ulička sdělil, proč je podle něj Andrea Stramaccioni stále zaměstnancem Sparty. „Křetínský nechce uznat chybu, že ho přivedl,“ sdělil na úvod bývalý skvělý útočník.

Horst Siegl naplno řekl, co si o současné Spartě myslí.

Siegl si nebral servítky ani při komentování některých Stramaccioniho posil. 

„Jednu chvilku jsem si říkal, že bych si tam taky šel sednout jako Janko, za jeden a půl (milionu, pozn. red.), šel bych se rozcvičit, i bych měl větší aplaus než on,“ míní s nadsázkou Siegl, podle kterého je ale Křetínský jinak muž na pravém místě a jeho sázka na zatím neúspěšného trenéra Stramaccioniho je čistý byznys.

„Trenér Stramaccioni by měl nést důsledky za to, jaké hráče si přivedl,“ zaznělo ještě z úst Horsta Siegla na adresu kouče, proti němuž protestují i někteří sparťanští fanoušci.

Andrea Stramaccioni, současný šéf sparťanské lavičky.

Tohle nebyla první a nejspíše ani poslední kritika exkanonýra Siegla na adresu trenéra Sparty. Svou nespokojenost s koučem Stramaccionim Siegl vyjádřil už například po derby pražských „S“, kdy Sparta v Edenu podlehla nenáviděné Slavii 0:2. 

„Není od čeho se odpíchnout,“ bědoval tehdy po špatném výkonu letenských fotbalistů.

A kritikou nešetřily ani jiné klubové ikony. Není se také čemu divit, když nejslavnější český klub, který je navíc plný luxusně placených zahraničních hvězd, prohrává s kluby, jako jsou Brno či Olomouc, a jejich trenér vypadá, jako kdyby šlo vše podle plánu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:59 sobota 19. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5
  • 4