Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hokejový Expres: Už sedm let bez medaile. Hokejisté však přinesli naději

    Zase to nevyšlo. Češi prohráli na mistrovství světa zápas o třetí místo. | foto: Profimedia.cz

    Doba bez medaile bude trvat minimálně ještě rok. Čeští hokejisté nezvládli utkání o třetí místo, po samostatných nájezdech padli s Ruskem. Hokejový Expres však upozorňuje, že turnaj na Slovensku dal do budoucna naději.

    Naposledy se slavilo v roce 2012. Na šampionátu ve Švédsku a Finsku skončili Češi třetí. Nyní na Slovensku byli stejnému úspěchu blízko.

    „Myslím, že jsme odehráli perfektní turnaj. Byli jsme blízko, škoda že to nedopadlo,“ povzdechl útočník Dominik Kubalík, střelec druhé branky proti Rusku v duelu o bronz.

    Češi slaví druhý gól v duelu s Ruskem.

    Právě on patří mezi jména, která budí naději do budoucna. Kubalík jde v kariéře nahoru postupně: prosadil se v české extralize, nyní ve švýcarské lize, odkud v létě podle všeho zamíří do zámořské NHL.

    Je to potřeba, především v nejlepší lize světa mohou vyrůst hokejisté, kteří vrátí Česko k medaili.

    Patří k nim i další mladíci. V obraně se už druhý rok po sobě předvedl jako elitní muž Filip Hronek, který se už prosazuje mezi nejdůležitější hráče Detroitu Red Wings. Velký potenciál mají i Jakub Vrána s Filipem Chytilem, byť s nimi trenér Miloš Říha během šampionátu poměrně zběsile šiboval sestavou. Oba dva dokonce strávili některé zápasy na tribuně.

    Trenér Miloš Říha Česko k medaili nedovedl.

    Říhovi tyto tahy vyšly, v příštích letech by však Chytil s Vránou měli mít čím dál větší prostor i odpovědnost. Oba se prosazují za mořem, to je k tomu předurčuje.

    Dalšími podobnými typy jsou Radek Faksa, Dmitrij Jaškin, Dominik Simon. Zkrátka se ukazuje, že i když počet výborných Čechů v NHL klesá, stále je možné postavit konkurenceschopný mančaft.

    Jeho velkou výhodou navíc byl i fakt, že se našel lídr, jenž může ještě pár let tuto roli plnit. Živočišný vousáč Jakub Voráček odehrál skvělé mistrovství. Byl famózní v produktivitě, choval se jako pravý šéf.

    Smutek na české střídačce. Zápas o třetí místo ovládli Rusové.

    Navíc mu v létě bude teprve třicet, má tedy ještě dost času, aby pomáhal tlačit reprezentaci zpět na místa, kam by ráda patřila. Nakonec on sám ještě velké chvíle pamatuje. Jako mladík byl součástí mužstva, které v roce 2010 slavně triumfovalo na šampionátu v Německu. A tato vzpomínka, doufejme, požene Voráčka i dál.

    Zápas o třetí místo odchytal Šimon Hrubec.

    Teď jde také o to, jaký trenér u toho bude. Říha nebyl před rokem zdaleka první volbou. Na mistrovství sice zaujal, ale pořád medaili nezískal.

    Navíc už léta dělí celé hokejové prostředí. Část uznává jeho až diktátorské metody, část ho považuje za muže se středověkými metodami.

    Po mistrovství se určitě bude řešit, zda tým odehrál slušný turnaj jeho zásluhou, nebo ho spíše Říhův přístup brzdil.

    To vše se bude řešit. A bohužel zase bez medaile.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:39 pondělí 23. září 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      24
    • Trapas
      22
    • Haha
      21
    • Cože
      21
    • Sladký
      21
    • Tvl
      20
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...