Největší showman hokeje! Slovák Hudáček očaroval Švédsko, Rusko i Pardubice

Po ledě na motorce, jindy jako postavička z Oktoberfestu. Slovenský hokejový gólman Július Hudáček je showman na ledě, jak se přesvědčuje nyní celé Rusko, kde zazářil na Utkání hvězd. Předtím bavil svými kousky Švédsko a v Česku vděčné Pardubice. S největší pravděpodobností si zachytá i na únorové olympiádě.

Je to sakra dobrý brankář. Důkaz je čerstvý. Július Hudáček, slovenská hvězda Čerepovce si zachytala na Utkání hvězd bohaté KHL. Vychytal ve finále turnaje čtyř týmů vítězství jeho Tarasovovy divize, do níž tým Severstalu spadá.

Hudáček zkrátka očaroval další zemi.

I v chladném Rusku totiž funguje jeho kouzlo, v hokejovém světě snad není větší showman. Jeho oslavy s fanoušky po vítězných zápasech jsou proslulé.

Takhle bavil Slovensko, poté Pardubice, jež jsou přezdívané Český Hockeytown. Řádil i na severu Evropy, ve švédském Örebro.

Všude ho milovali, což pokračuje.

Důvod je jasný, Hudáček je záruka zábavy.

Nejprve při zápasech. Kdyby neválel, nedostal by se na Utkání hvězd, neměl by ve sbírce stříbro z mistrovství světa 2012 či mistrovské tituly s Košicemi. A to dokonce tři.

„Oslavy trvaly tři dny. Tak to mělo být,“ usmíval se po třetím triumfu.

Ještě lepší kousky však předvádí bezprostředně po zápasech. Tu vyjede na led na motorce, jindy udělá ze spoluhráčů kuželky a shazuje je imaginární bowlingovou koulí. Jeho klasikou je posez na bráně a dirigování davů.

Když chytal v Pardubicích, předvedl fanouškům biatlon, jindy chytal ryby. V Örebro si zase zahrál na to, že je na Oktoberfestu, a pěkně do sebe naklopil celé pivo. Trenéři snad odpustili...

Jindy si pozval malé brankáře z klubu a udělal z nich hvězdy. Válel s nimi makarenu, proslulý to tanec devadesátých let. „Doma máme několik videoher, při nichž se tančí,“ vysvětloval poté volbu.

„Má hodně es v rukávu, bylo zábavné sledovat, co Július předváděl. Určitě si to ještě prohlédnu ze záznamu,“ glosoval spoluhráč Derek Ryan.

Jenže Hudáček není jen srandovní postavička. Také dovede velmi trefně vyjádřit názor. Důkaz předvedl během mistrovství světa 2015, na němž se Slovensku vůbec nedařilo, byť mělo při zápasech v Ostravě masivní podporu.

„Celý systém slovenského hokeje je na prd. Kompetentní tu patnáct roků nic nedělali, a tak se bude patnáct roků bojovat o záchranu,“ prohlásil natvrdo.

On sám přitom zářil, po zápase s Ruskem o něm ve velké zemi psali jako o novém Treťjakovi. A to je ohromující poklona. Vladislav Treťjak byl sovětská ikona, nejlepší brankář všech dob.

Slovák Hudáček asi nebude nikdy takovou legendou, ale to nevadí: Hudashow jede dál!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:13 úterý 15. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 6
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4