Místo reprezentace koncert. Takto chce legenda Eliáš pomáhat českému hokeji?

Hnal se do nové práce. Mluvil o vděčnosti českému hokeji, který mu pomohl, aby se stal hvězdou v zámoří. Proto se slavný útočník Patrik Eliáš stal asistentem trenéra reprezentace do dvaceti let – a svého kamaráda – Václava Varadi. Jenže když se tým vydal na těžké zápasy do Finska, on byl doma v Americe. A zašel i na koncert…

Slavní hráči často vyprávějí o tom, jak chtějí doma vrátit to, co dostali. Vrátit to, že se z Česka (v případě Patrika Eliáše Československa) odpíchli do velkého hokeje, do zámořské NHL. K velkým vítězstvím – a také k velkým Proto se podílejí na fungování klubů, reprezentací. Eliáš není výjimkou, dříve byl konzultantem národního týmu do šestnácti let. To není jen funkce pro funkci. Kdo jiný než borec, jenž hrál v NHL jedenadvacet let, by měl předávat zkušenosti talentům?

Letos v létě se pak stal asistentem Václava Varadi, dalšího exkluzivního exhokejisty, u reprezentace do dvaceti let. Posun je jasný, z konzultanta je asistent, tedy člověk s ještě větším vlivem.

„Chci být pevnou součástí týmu a dělat maximum pro to, abychom odváděli jako trenéři dobrou práci a pomohli klukům,“ řekl Eliáš po nástupu do funkce serveru Sport.cz.

Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hráče ovládl Patrik Eliáš v roce 2009.

První akci, tréninkový kemp v rakouském Salcburku, absolvoval. Sám Varaďa si jeho přítomnost pochvaloval. „O Patrika jsem hodně stál,“ řekl. Znají se léta, hráli spolu za mládežnické reprezentace, potkávali se jako soupeři v NHL.

Jenže na té další už Eliáš chybí. Česko si zahrálo se Švýcarskem a poté vyrazilo do Finska. V prvním duelu dostalo devítku, druhý vyhrálo. Eliáš byl zatím doma v New Jersey, s rodinou vyrazil na koncert zpěvačky Taylor Swift.

Fotku z kulturního zážitku pak vyvěsil na svůj Instagram.

„Nevím, jestli to je dovolená. Má své soukromé záležitosti, které potřebuje dořešit,“ řekl serveru Seznam.cz tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Patrik Eliáš hrál v NHL za New Jersey od roku 1995 do roku 2016.

Problém Eliášova chování je zřejmý. Reprezentace do dvaceti let se naposledy schází v plné síle, na sever Evropy vyrazily například i hvězdy Martin Nečas či Martin Kaut. Další podobné setkání bude až na přelomu roku na mistrovství světa.

Hokejisté totiž brzy vyrazí do svých angažmá v Kanadě a Spojených státech, na akcích, které jsou na programu na konci srpna a v listopadu, už budou hrát jen borci z Evropy. Tedy výrazně okleštěný kádr.

Eliáš tak zazdil jednu možnost ukázat českému hokeji vděčnost. Škoda.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:52 čtvrtek 22. listopadu 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5
  • 5