Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Za Pardubice hraje Rus, který zboural auta i semafor. A utekl

    Hokejové Pardubice bývaly velká značka, český hockeytown. V poslední době je to jinak. Zaprvé sportovně umírají, bojují o záchranu extraligy. Zadruhé často angažují hráče řekněme nevalné pověsti. Posledním je Rus Stěpan Zacharčuk.

    V minulé sezoně Pardubice dvakrát vzbudily pozornost nehokejovým průšvihem. A ne ledajakým. Nejprve byl chycen policisty Petr Čáslava, mistr světa, obránce mužstva, chlap s aurou zasloužilého reprezentanta.

    V jeho krvi našli specialisté kokain. Čáslava byl potrestán, prakticky mu to ukončilo profesionální kariéru. Ano, stane se, ale Čáslava ani klub se k problému nepostavili čelem. Hokejista, dnes asistent hlavního trenéra Dynama Aleše Razýma, uznal chybu až déle než po roce.

    Stěpan Zacharčuk nyní hraje za Pardubice, s nimiž se postavil i Litvínovu.

    Předtím trapně mlžil.

    Další skandál skončil bohužel tragicky. Brankář Adam Svoboda, rovněž světový šampion, působil minulé sezony v klubu jako trenér gólmanů. Na začátku roku 2019 měl nehodu, při níž měl v krvi 1,8 promile alkoholu. Takže trestný čin…

    Klub ho nejprve vyhodil naoko, ale později definitivně. Přišel také o práci u reprezentace do osmnácti let. V květnu se pak oběsil, i když měl pověst bezproblémového extroverta.

    Stěpan Zacharčuk je bojovník, ale jen na ledě.

    Přes tato varování nyní Pardubice angažovaly dalšího řidiče hříšníka, Stěpana Zacharčuka. Je pravda, že jde mírně o zoufalou akci. V extralize jsou poslední a dvoumetrový Rus je kvalitou extratřída. Navíc byl k mání, protože…

    „Jsme velice rádi, že se nám podařilo domluvit angažmá se Stěpanem, který má obrovské zkušenosti z KHL, které nám, pevně věřím, pomůžou v závěru sezony. Angažmá se Stěpanem se zdařilo jen díky tomu, že mu v Rusku vypověděli smlouvu na základě toho, že byl účastníkem dopravní nehody,“ vysvětlil na klubovém webu člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

    Je fakt, že obránce s vizitkou šampiona KHL, jenž v ruské lize odehrál více než pět stovek zápasů, by šel do posledního mančaftu české extraligy jen těžko, kdyby dostal jakoukoli práci doma.

    Jenže to se nestane. V Rusku byl postaven mimo službu.

    Stěpan Zacharčuk dost ran rozdá, ale i dostane.

    Nehoda se stala před pár týdny v Nižněkamsku. Bílé auto na záznamu vyjede mimo silnici, narazí do dalších vozidel, sundá semafor. Když přijede policie, řidič v autě není. Šlo o Zacharčukův vůz, hokejista utekl, což nakonec později sám přizná.

    „Je zjevné, že ve střízlivém stavu by toho člověk nebyl schopen,“ komentoval celou událost svědek pro server Sport.Ru.

    „To, co udělal, se neslučuje s morálními zásadami našeho klubu,“ prohlásil ředitel Nižněkamsku Igor Larionov pro ruský web Sport Express.

    Stěpan Zacharčuk hrál i za Nižněkamsk.

    Sám Zacharčuk se k prohřešku vyjádřil po příjezdu do Česka. „Stala se nehoda, klub se mnou ukončil kontrakt a já trest přijal. Nehody se stávají, důležité je se ze všeho poučit, aby se nic podobného neopakovalo,“ pronesl.

    A vlastně tím přiznal, že auto řídil.

    „V každém případě padl stín na něj i na celý klub,“ zkritizoval spoluhráče bývalý reprezentant a obránce Nižněkamsku Aleksandr Guskov.

    Zacharčuk zkrátka musel utéct. Z Ruska, ne od nehody. A Pardubice toho využily.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:00 středa 3. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      48
    • Cože
      43
    • Sladký
      41
    • Haha
      39
    • Tvl
      39
    • Super
      37