Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Měj soudnost a vypadni!“ Kapitán Červenka to schytává od fanoušků

    Český tým vedl s kapitánským céčkem na prsou, jeho výkony přitom byly fiaskem. Romanu Červenkovi se hokejové mistrovství světa ani trochu nepovedlo, což navíc nebylo zdaleka poprvé. A fanoušci mu jeho bídné výkony dávají pořádně najevo. „Nejzbytečnější hráč celého šampionátu,“ shodují se na sociálních sítích!

    Čeští hokejisté ve čtvrtfinále nestačili na výběr Spojených států a s jejich medailovými sny je amen. Odvedli přitom sympatický výkon a i vzhledem k bojovnosti a nasazení ve skupinových bojích se na ně snáší v první řadě slova chvály.

    To ovšem neplatí tak úplně pro všechny. A paradoxně tím, kdo na sebe strhl kritiku a ocitl se na pranýři českých fanoušků, je kapitán nároďáku Roman Červenka. Muž, který by měl v týmu mladíků vyčnívat především letitými zkušenostmi z KHL.

    Červenka totiž propadl. Nejenže jako útočník nevstřelil jediný gól, na celém šampionátu ani nebyl příliš vidět a mužstvu prakticky nijak nepomohl. A například na facebookovém účtu české reprezentace to teď schytává ze všech stran.

    „Červenka dnes hrál? Toho kluka nebylo v celém turnaji vidět! Holt do situace, aby soupeř hrál bez brankáře, jsme se nedostali, takže gól dát prostě nemohl. Ne, ale vážně, jeho výkon na celém turnaji byl katastrofální!“ zní jedna z těch mírnějších kritik.

    „Roman Červenka byl nejzbytečnější hráč na MS! Nechápu, jak mohl dělat našemu týmu kapitána! Doufám, že už příští rok zůstane doma!“ přidávají se další.

    Někteří fanoušci ovšem nešli daleko ani pro nadávky. „Až na Červenku skvělý hokej. Hoši, děkujeme a příští rok to bude lepší! A toho ko*ota Červenku nechte, ať si hraje raději jen na počítači!“ rozčiluje se další fanoušek a jiný zase polemizuje nad tím, zda za nominací Romana Červenky není „něco víc“: „Červenka byl a vždy bude zbytečný v národním týmu. Doufejme, že již nikdy více. Jen by mě zajímalo, koho držel kde za koule, že ho stále brali do týmu.“

    Roman Červenka byl na mistrovství kapitánem, podle fanoušků však byl vůbec nejhorším hráčem.

    Další fanoušci zase smutnili nad tím, že právě český kapitán neukončil reprezentační kariéru na místo oblíbence Tomáše Plekance. „A Červenka se bude držet dál? Ten chlap fakt nemá koule. Díky Pleky, byl jsi super player!“ napsal například jeden z nich.

    Spousta nadávek se na bývalého hráče pražské Slavie či ruského Omsku snesla i pod příspěvkem, který gratuluje trojici Krejčí, Pastrňák, Kubalík k tomu, že byli zvoleni nejlepšími českými hráči. Ironické komentáře totiž volají po tom, aby byl nejlepším hráčem zvolen právě Červenka!

    „Červenkovi to měli dát! Největší špílmachr,“ píše jeden z uživatelů. „Jak to, že tam není Roman? Nejlepší hráč celého mistrovství. Co by dala Kanada nebo Rusko za to, mít ho v týmu?“ doplňuje ho další.

    Vzhledem k tomu, že letošní šampionát nebyl prvním, který Romanu Červenkovi nevyšel zdaleka podle představ, je otázkou, zda si udrží místo v reprezentaci i nadále. Současný trenér Josef Jandač totiž už předem oznámil svůj odchod a je otázkou, zda si trpělivost se stávajícím kapitánem udrží i jeho nástupce.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:00 sobota 15. září 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      14
    • Trapas
      11
    • Super
      9
    • Sladký
      8
    • Cože
      7
    • Tvl
      7