Komentář: Když je při zápase mistrovství světa nejlepší televizní expert

Další zbytečný zápas. Nejlepší byl expert v televizi. Na mistrovství světa porazili Češi Rakousko v suchém triku 4:3. Ani se moc nesnažili. Tak alespoň ve studiu České televize zářil Marek Sýkora, trenér, který vypadá jako Bruce Willis.

Je to sice mistrovství světa, ale některé zápasy by se asi neměly hrát. Ten pondělní mezi Českem a Rakouskem nebyl výjimkou.

Nakonec, myslí si to i hráči. David Pastrňák a spol. ještě ve čtyři ráno z neděle na pondělí zpívali na pokoji super písničky Terezy Kerndlové. „My jsme si taky dali pivo. Ale to ještě nebyly ty sociální sítě,“ povzdechl si jeden z trenérů Jaroslav Špaček.

Video z akce dal na Instagram sám Pastrňák.

Ale nedivte se. Borci měli za sebou zápas s Francií. To byla procházka. Před sebou Rakousko, dalšího trpaslíka. Tak si dali pár piv. Ve čtvrtek, kdy je čeká čtvrtfinále, se to neprojeví. Naopak, upuštění páry může pomoci.

Po pár hodinách spánku nastoupili David Pastrňák, Radko Gudas, David Krejčí (a další, o nichž se to nedostalo ven) proti Rakousku. Češi dali dva góly za první tři minuty. Samozřejmě, měli by pokračovat v demolici, ale tihle chlapi mají jiné cíle. V sezoně hrají velké zápasy ve svých ligách, na šampionátu chtějí medaili.

Proto ubrali. Proto nakonec výsledek vypadá, jako by se hrál vyrovnaný zápas.

Byla to nuda – tedy s výjimkou posledních tří minut, kdy Rakušané kousali. Naštěstí tady máme Marka Sýkoru, dnes už bývalého skvělého trenéra, který glosuje zápasy jako expert České televize.

Marek Sýkora při mistrovství světa v Moskvě před dvěma lety s trenéry českého týmu.

Sýkora je trefný.

Sýkora je kritický.

Sýkora je vtipný.

Sýkora je neopakovatelný.

Jakub Krejčík s Filipem Chytilem zařídili druhý český gól proti Rakousku – první nahrál, druhý skóroval.

Při duelu s Rakouskem se opřel do dvou mladíků v českém dresu. Prvního si vzal do parády Filipa Chytila, který dal druhý gól českého týmu. Talent ze Zlína bojoval v sezoně v Americe, zahrál si i pár zápasů v NHL za New York Rangers.

„Hraje hodně individuálně. Chce se ukázat. Měl by hrát víc pro tým, ale třeba jednou vyroste ve velkou individualitu,“ řekl Sýkora. To je velmi ostrý soud. Chytil rozhodně není v situaci, kdy by měl hrát na sebe.

Druhým Sýkorovým terčem se stal Filip Hronek, mladý supertalent z obrany. „On je riskér,“ pronesl protřelý trenér.

Se Sýkorou zkrátka není nuda. Trefně bude glosovat i čtvrtfinále, které hrají Češi ve čtvrtek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 11. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 21
  • 12
  • 10
  • 10
  • 8