Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Má vkus i šmrnc! Legendární atletka Helena Fingerová se ukázala ve společnosti

    Helena Fibingerová se zúčastnila slavnostního otevření bistra. | foto: Herminapress

    Helena Fibingerová (74) se překvapivě objevila ve společnosti. Spolu s dalšími známými osobnostmi se zúčastnila slavnostního otevření slovenského Bistra U Býka. Někdejší mistryně světa a olympijská medailistka vypadá na svůj věk skvěle, a jak sama tvrdí, aktivní život jí vyhovuje.

    Slavná koulařka Helena Fibingerová (74) se ve společnosti příliš neobjevuje. Tentokrát však udělala výjimku a vyrazila na slavnostní otevření slovenského Bistra U Býka, které se nachází v centru Prahy.

    Na legendární atletce je vidět, že se neustále udržuje a důkladně pečuje o svůj zevnějšek. Na akci dorazila velmi pěkně oblečená a dala si záležet i na make-upu a účesu.

    Jak se Fibingerová nechala slyšet, i přes svůj pokročilý věk stále v jednom kole, což jí náramně vyhovuje.

    „Občas se mě někdo ptá, jak mě to může takhle bavit a jestli bych nechtěla zvolnit, ale já nechci zvolnit. Tenhle způsob života mi vyhovuje a jsem v něm šťastná,“ svěřila se loni Fibingerová v rozhovoru pro Český rozhlas s tím, že si bez pohybu nedokáže svůj život představit. Díky němu se dodnes udržuje ve skvělé kondici.

    Helena Fibingerová má vkus i šmrnc

    „Pravda je, že by bylo lepší, kdyby měl den alespoň třicet hodin. Část týdne žiju na Moravě a část týdne v Praze nebo v zahraničí a nemám čas si vychutnat krásy, které nabízí život sám,“ dodala Fibingerová, pro kterou atletika byla vším i ve chvílích, kdy jí nebylo příliš do smíchu.

    Jedna z nejslavnějších československých sportovkyň získala v roce 1983 zlato na mistrovství světa v Helsinkách jen pár dnů poté, co se musela vyrovnat s úmrtím svého otce.

    „Mám dar od boha, že snesu neuvěřitelnou zátěž, ale ne psychickou. Když mi někdo ublíží, tak se odreagovávám během. Když mi něco nejde, tak roním slzy, ale za chvíli už se mi rodí v hlavě, co bych mohla udělat pro to, aby se věc podařila. Tuhle urputnost mám po své mamince, ona byla také takový bojovník,“ uvedla Helena Fingerová, jež dosud patří k nejlepším koulařkám atletické historie a její halový světový rekord nikdo nepřekonal.

    Helena Fibingerová

    Fotogalerie