Bývalý trenér Koukalové: Konec jsem čekal, návrat bude složitý

Ondřej Rybář a Gabriela Koukalová. Tato dvě jména se v minulých letech starala o největší úspěchy českého biatlonu. Trenér Rybář příkladně pečoval o své svěřence a Koukalová mu zase dělala radost snad v každém závodě. Skvěle fungující tandem se ale rozpadl. Uznávaný kouč u biatlonového týmu skončil nedlouho po olympiádě v Jižní Koreji a svůj nezájem závodit o víkendu oznámila i Koukalová. Ta ale naznačila, že její odchod nemusí být ještě definitivní. Jak se na případný návrat svého času jedné z nejlepších biatlonistek světa dívá sám Ondřej Rybář?

V sobotu Gabriela Koukalová skrz média oznámila, že v příští biatlonové sezoně nebude závodit. „V tuhle chvíli si absolutně nedovedu představit, že bych se ještě někdy vrátila,“ prohlásila v rozhovoru pro Sport.cz.

Koukalová si ale nechala tak trochu otevřená vrátka pro svůj hypotetický návrat. „Nechci to ještě uzavírat, protože člověk nikdy neví a třeba za rok, za dva mi to bude chybět, a tak se možná třeba ještě vrátím, ale teď absolutně nevím a neumím odhadnout situaci,“ dodala.

Těžko si ale představit návrat bývalé biatlonové superstar po několika letech na odpočinku. Měla by vůbec na to, vrátit se na výsluní?

„Obecně, kterýkoliv sportovec, jenž ze zdravotních nebo osobních důvodů vynechá na rok či dva přípravu, to má těžké se vracet, protože trénink dvojnásob, trojnásob bolí. Je pak třeba překlenout určité období, kdy extrémně bolí, než se tělo dostane do režimu, kdy už polyká dávky daleko jednodušeji. Je to o vůli,“ říká v rozhovoru pro iSport.cz bývalý trenér Gabriely Koukalové Ondřej Rybář.

„Každopádně je spousta příběhů sportovců, kteří se vrátili po jednom, dvou nebo pěti letech. Když na to člověk má a je schopen tomu dát, co je potřeba, je schopen se vrátit. Na druhou stranu ale asi nikdo nemůže počítat, že během jednoho roku se dostane do formy jako dřív. Je i otázka, co člověk dělá v období, kdy se sportu nevěnuje,“ dodal dále dlouhou dobu velebený biatlonový trenér, který se rozhodl z rodinných důvodů skončit po olympiádě v Pchjongčchangu. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:38 úterý 7. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 10
  • 10
  • 8
  • 8