Koukalová natahuje a fanoušky to nebaví. Měla by buď skončit, nebo zamakat jako Sáblíková

Končí, nekončí, dává si jen pauzu, uvažuje o návratu. Prozatím bývalá biatlonistka Gabriela Koukalová už rok všechny fanoušky napíná a neustále všemožně naznačuje návrat. Těžko říct, zda jde o snahu nadále plnit novinové články, každopádně pokud se Gábina chce považovat za profesionální sportovkyni, měla by se podle toho postavit i ke svojí kariéře. Příklad by si mohla vzít třeba z rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, která také kvůli zdravotním problémům uvažovala o konci, ale nakonec se kousla a nyní láme světové rekordy.

Už několik měsíců nám někdejší zimní královna Gabriela Koukalová drobnými krůčky naznačuje návrat k biatlonu. Sdílí videa, jak dře v posilovně, nebo nostalgicky vzpomíná na staré dobré časy. Teď zase poskytla serveru Sport.cz rozsáhlý rozhovor, z něhož její touha stát se znovu hvězdou přímo sálá.

„Snažila jsem se na sobě od konce listopadu hodně pracovat, protože se chci rozhodnout s čistým svědomím, a až uvidím, jestli jsem zdravotně způsobilá se vrátit. Myslela jsem, že na tom budu dost blbě, ale teď si říkám, jak je tělo úžasný nástroj, který těžko zapomíná, co dělalo celý život,“ prohlásila Gabča například.

„Já už byla víceméně rozhodnutá, ale jak čím dál víc sportuju, rychle se zlepšuju a vidím své schopnosti, říkám si, jestli není škoda končit. Jsem ráda, že jsem si nechala prostor na rozmyšlenou. (...) Ptá se mě čím dál víc lidí, ale je to stále padesát na padesát. Pořád si říkám, jestli není škoda ten talent vzít a zahodit,“ řekla také.

Spoustě lidí už ale drahoty, které Koukalová se svým (ne)návratem dělá, vadí. Skoro to až vypadá, jako by šlo o snahu udržet si popularitu, která po humbuku kolem kontroverzní autobiografie Jiná Gabriela Koukalová opadla.

Gabriela Koukalová byla královnou biatlonu. To už ale neplatí.

Gábina, pokud má v sobě skutečně duši profesionálního sportovce, by se k celé situaci měla postavit čelem: buďto udělat za kariérou definitivní tečku, nebo upustit od divadla kolem, v klidu celou věc promyslet a pak se prostě vrátit.

Sáblíková jako vzor

Je až k nevíře, jaká kauza v souvislosti s podivným koncem kariéry Koukalové, který původně přišel hlavně kvůli jejím bolavým lýtkům, vznikla. Přitom vůbec vzniknout nemusela, kdyby biatlonistka buďto prostě skončila, nebo by se kousla a snažila se zdravotní problémy vyřešit. Třeba jako další zimní hvězda Martina Sáblíková.

Oblíbená rychlobruslařka se v loňském roce potýkala s problémy zad. Bylo měsíc před olympiádou a Sáblíková se prý nemohla ani hnout. Zvažovala konec, ale nechala si svůj vnitřní boj pro sebe, neudělala z něj estrádu. A nakonec vše vyřešila tak, že se prostě kousla a olympiádu zvládla.

„Nemohla jsem dělat vůbec nic. Léčba bolavých zad nezabrala, museli mi je opichovat. Právě při tom opichu jsem si říkala: Jestli to takhle bude pokračovat dál, vážně budu muset bruslení zabalit,“ popisuje Sáblíková v rozhovoru pro Magazín DNES.

Martina Sáblíková na olympiádě v Pchjongčchangu

Válela na olympiádě a nejen to. Byť už Sáblíková nepatří mezi nejmladší rychlobruslařky a s jejím pověstným tréninkovým drilem jí někteří věštili naopak předčasný konec, naše sportovkyně ještě dnes láme světové rekordy.

Pokud si tedy Koukalová nechce zprotivit všechny fanoušky, kteří stojí na její straně, měla by se k otázce návratu k biatlonu postavit čelem. Buď přestat věčně spekulovat, nebo se kousnout a všem vytřít zrak tak, jako to vždy uměla.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 3. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 142
  • 43
  • 22
  • 20
  • 18
  • 17