Velký návrat na spadnutí? Koukalová mlží, šéf biatlonu ji chce zpátky!

Ještě před několika měsíci byl její návrat naprosté tabu, to když vydala kontroverzní autobiografii a zkritizovala v ní poměry v českém biatlonu. Teď se ale vše zdá být jinak. Gabriela Koukalová tvrdě cvičí v posilovně a na otázky kolem sportu, který velkou měrou sama pomohla proslavit, odpovídá váhavě. A toho se chytá i šéf biatlonového svazu Jiří Hamza. „Věřím, že se jednoho dne vrátí. Dveře má u nás otevřené,“ říká!

Byl by to comeback, jaký česká sportovní historie nejspíš nepamatuje. Gabriela Koukalová udělala z nezajímavého biatlonu jeden z nejoblíbenějších sportů, pak ovšem skončila a veřejně ho zkritizovala za poměry mezi reprezentanty i za to, že vinou trenérů bojovala po velkou část kariéry s bulimií. Teď se ale začalo hlasitě mluvit o tom, že by lyže mohla nazout znovu.

Spekulace nabraly na obrátkách poté, co Koukalová poskytla rozhovor serveru iSport.cz. Prohlásila v něm, že pro ni návrat k biatlonu nejspíš už není tématem, jenže slůvko „pravděpodobně“ dává jejím fanouškům jiskřičku naděje, po níž nebylo v uplynulých měsících ani stopy.

„Zrovna v tuhle chvíli je pro mě docela obtížné sledovat sport. Přece jenom je to ve mně pár měsíců. Skončila jsem ze zdravotních důvodů, nechtěla jsem ještě končit dobrovolně, je to tedy pro mě docela náročné. Člověk si uvědomuje, že pravděpodobně ty krásné chvíle, které zažil na stupních, jsou passé. Nevím, co bych k tomu víc řekla.“ řekla Gabriela tajemně a po striktně odmítavém postoji nebylo ani památky.

Veřejnosti neuniklo ani to, že bývalá biatlonistka poslední dobou intenzivně dře v posilovně. Podle svých slov chce vidět, jaké má její tělo limity, a chce se udržovat v režimu, který pro ni v dobách vrcholové kariéry byl denním chlebem. Nechává si snad Gabriela pilováním svojí formy otevřená zadní vrátka pro případný návrat?

Hamza: Dveře má otevřené!

Nejednoznačných vyjádření Koukalové se okamžitě chytil prezident biatlonového svazu Jiří Hamza. Ačkoliv populárnímu sportu jeho někdejší královna svými výroky v autobiografii Jiná uškodila, zpátky by ji uvítal s otevřenou náručí!

Gabriela Koukalová rozjela rozkol v českém biatlonu.

„Pořád věřím, že se ten příběh ještě vrátí zpátky, ale asi už jsem jeden z mála. Věřím, že jednoho dne se Gábina vrátí,“ řekl Hamza v sobotu ve slovinské Pokljuce, kde aktuálně český tým závodí na Světovém poháru.

„Pokud se Gabča, a řekl jsem jí to mockrát, bude chtít vrátit, tak pro to určitě udělám vše. Otázka je, že se musí vyřídit i ty věci z minula, které neproběhly úplně ideálně,“ doplnil.

Otázkou by pak už zůstalo jedině to, zda by Koukalová, pokud by se vrátit chtěla a dokázala by se i usmířit s některými členy týmu, dokázala po delší pauze znovu najít takovou formu, jakou se pyšnila v dobách své největší slávy.

„Samozřejmě že Gabča je hvězda a ještě je pořád čas, aby jí mohla být i do budoucna. Tu motorku má v sobě tak velkou, že by to ještě fungovat mohlo i přes ten rok a půl pauzy. Ale musí si hlavně srovnat v hlavě, co chce. To je základ. U nás dveře otevřené má, jako každý jiný,“ říká Hamza.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:55 pondělí 8. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 61
  • 52
  • 11
  • 9
  • 9
  • 8