Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ve Strakovi po derby bouchly saze! Proč mě Křetínský vyrazil? Hřebík je hrobař Sparty

    A dost! Bývalý hráč a trenér pražské Sparty František Straka (61) se už nemůže dívat na to, jak se jeho milovaný klub potápí. Poté, co Letenští na domácí půdě vyfasovali potupný debakl 0:3 v derby s nenáviděnou Slavií, dal současný lodivod Karviné průchod svým emocím. Na sociální síti vyzval k jakési mobilizaci všech sparťanů a mluvil o hrobařích Sparty. Koho tím myslel?

    Byly doby, kdy se říkalo, že hostující tým prohrává se Spartou 1:0 ještě předtím, než dorazí na Letnou. Tyhle časy jsou ale nenávratně pryč. Kdysi téměř neporazitelný klub je pouhým stínem slavného mančaftu, kterého se celá liga bála. Dnes se na Spartu jezdí pro body a 294. derby je toho důkazem. 

    Slavia na Letné celý zápas dominovala. Zejména pak v nasazení. „Ten rozdíl je až moc velký,“ hlesl po zápase sparťanský bek Michal Sáček, který si dal v zápase vlastní branku svými hýžděmi a je terčem posměchu na sociálních sítích.

    Do smíchu ale vůbec není bývalému kouči Sparty Františku Strakovi. Ten se neudržel a na Facebooku vyzval všechny pravé sparťany, aby si současnou situaci, kdy je jejich milovaný klub všem pro smích, nenechali líbit.

    „Volám všechny sparťany do boje. Takhle to dál nejde! Nemáte srdce, nadšení, co pro vás znamená fanoušek, který miluje náš klub? A je opravdu náš? Kde jsou naše legendy? Siegl, Novotný, Lokvenc, Hašek, Berger. Škoda mluvit, realita je tristní a nikam nevede,“ píše v úvodu Straka.

    Další slova jsou už poněkud ostřejší a míří ke konkrétním osobám.

    „Hrobaři Sparty, proberte se! Pane Křetínský, i když jsem pro vás póvl, který vás dovedl do Ligy mistrů a měli jsme po podzimu devět bodů náskok na druhý Liberec, vyhodil jste mě a já do dneška nevím proč,“ píše Straka a připomíná tak rok 2004, kdy se musel poroučet z lavičky a nahradil ho u fanoušků velice neoblíbený trenér Jaroslav Hřebík.

    „Bohužel je za tím úplně někdo jiný, který nás (legendy Sparty, pozn. red.) nenávidí a je u vás ve Spartě. A hraje si na věčného sparťana,“ vzkazuje Křetínskému Straka.

    „Frajeři, máte koule?“ dodává Straka.

    Ve Strakovi po derby bouchly saze!

    Jediný hrobař Sparty je Hřebík! Nenávidí nás

    Kdo je pro Straku tím, kdo nenávidí legendy? Na to jsme se současného kouče ligové Karviné zeptali. Nebylo překvapením, že energický kouč ukázal prstem na Jaroslava Hřebíka, o němž už byla výše řeč.

    „Za všechno odpovídá jenom jeden hrobař Sparty a tím je Hřebík,“ sdělil nám rozčilený Straka, který i když koučuje Karvinou, dovedl by si představit svůj návrat na Letnou. 

    Jaroslav Hřebík je šéfem sparťanského mládežnického centra.

    S majitelem Sparty Danielem Křetínským prý žádný problém nemá. Jediný, s kým se očividně nesnese, je zmíněný Jaroslav Hřebík, jenž ve Spartě působí coby ředitel akademie. 

    V minulosti v ní figuroval i jako hlavní kouč či generální sportovní manažer. Patří k uznávaným fotbalovým odborníkům a ve Spartě má stále velký vliv. Majitel Křetínský se s jeho fotbalovými názory ztotožňuje a léta si od něj nechává radit.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:22 úterý 21. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      216
    • Sladký
      61
    • Haha
      60
    • Trapas
      58
    • Tvl
      54
    • Cože
      52
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...