V Nigérii spadl sloup na fanoušky Manchesteru United, 30 mrtvých

Nigerijské město Calabar má za sebou trágédii. Na fanoušky Manchesteru United totiž ve čtvrtek spadl sloup elektrického vedení, když sledovali zápas čtvrtfinále Evropské ligy. O život přišlo 30 lidí, mnoho dalších bylo zraněno.

V nigerijském městě Calabar se sešli fanoušci Manchesteru United, aby společně sledovali přenos čtvrtfinálového zápasu Evropské ligy mezi jejich oblíbeným klubem a Anderlechtem. Příjemný večer se však změnil v tragédii, na budovu, ve které se diváci sešli, totiž spadl sloup elektrického vedení!

Podle serveru Dailysport.com bylo na místě až 30 mrtvých, ačkoli policejní mluvčí z Calabaru Irene Ugboová uvádí „jen“ 7 mrtvých a 10 zraněných.

„Všichni jsme se dívali na zápas, když jsme slyšeli první výbuch z transformátoru. Silný zvuk způsobil paniku, takže někteří začali křičet a běželi pryč. Po chvíli jsme se opět vrátili, abychom dál duel sledovali. Krátce na to, jsme ale uslyšeli další zvuk a když se někteří snažili utéct, spadlo to na ně,“ popsal hrůzný zážitek Ukeme Joseph, který měl štěstí a vyvázl bez zranění. Také on se kloní k názoru, že obětí bylo více, na zápas se totiž v inkriminované budově dívalo až 80 lidí.

21.dubna 2017 v 11:57, příspěvek archivován: 21.dubna 2017 v 18:02

Our thoughts go out to the United fans, their friends and families affected by the tragedy in Calabar, Nigeria, yesterday. https://t.co/WGnHAxpjMV

Společnost, jež má na starosti stavbu elektrického vedení v oblasti, se k nehodě zatím nevyjádřila. Nigerijské úřady nicméně uvedly, že stavět budovy pod dráty s vysokým napětím je zakázáno zákonem.

21.dubna 2017 v 12:17, příspěvek archivován: 21.dubna 2017 v 18:03

The human being that erected this viewing-centre under electric cables should be held for mass murder. #Calabar https://t.co/RLKGjAkJOW

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:38 neděle 20. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 13
  • 12
  • 8
  • 8
  • 7