Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dusno na Spartě? Zažil jsem to taky. Jsou za tím prachy, míní Lukáš Zelenka

    Hádají se fanoušci, hádají se i hráči. Fotbalová Sparta hlásí před nedělním derby pražských „S“ jeden problém za druhým. Jak z toho ven? Radu by měl bývalý hráč nejúspěšnějšího českého klubu Lukáš Zelenka, který Expresu poskytl exkluzivní rozhovor. Jaký má názor na hojně probírané konflikty v kabině?

    Derby nemá favorita, říká se. Tentokrát to platí dvojnásob. Jak Sparta, tak Slavia totiž v úvodu sezony nepodávají zrovna ideální výkony. Letenský celek je na tom ale ještě o něco hůře než jeho konkurent z Vršovic. Na Spartě se totiž bouří jak fandové, tak i hráči.

    Už před časem jsme vás exkluzivně informovali o konfliktu mezi Lukášem Váchou a drahou zahraniční posilou Georgesem Mandjeckem. To ale nebylo vše. Sparťanská legenda, Horst Siegl zase Expresu potvrdil, že došlo ke strkanici i mezi bekem Davidem Hovorkou a dalším cizincem, také drahou posilou, Riem Mavubou.

    Svěřenci kouče Stramaccioniho se prý údajnému konfliktu smějí. Útočník Šural označil zvěsti o hádkách v kabině za drb. Expresu se ale podařilo získat prohlášení od dalšího bývalého hráče Sparty, který o incidentech ví.

    Tito plejeři měli mít mezi sebou problémy.

    „Slyšel jsem o tom taky, že jsou v kabině nějaké nervy a nějaké to pošťuchování,“ svěřil se Expresu Lukáš Zelenka, který nastupoval za první tým Sparty v letech 2001–2005.

    Podle Zelenky se ovšem nejedná o nic neobvyklého. V dobách, kdy on sám válel za Spartu, byly podobné neshody na denním pořádku.

    „Je to klasika, my jsme to mívali taky. Když jsem hrával já, taky jsme se porvali. Je tam velká konkurence, třicet vlčáků bojuje o místo. Dříve se o tom ale tolik nepsalo. Sparta je teď pod drobnohledem. Jsou tam nervy, stres, vypadlo se z pohárů. Noví hráči přišli,“ shrnul problémy Sparty Zelenka

    Podle sedmatřicetiletého bývalého reprezentanta za hádky v kabině Sparty můžou zejména peníze a konkurence. Ze špatné atmosféry na Letné Zelenka viní také vedení klubu.

    Lukáš Zelenka míní, že za konflikty ve sparťanské kabině stojí peníze.

    „Peníze v tom jednoznačně hrají roli. Vedení Sparty se zbláznilo, nasypalo cizincům velké peníze, aby je sem mohli vůbec dostat. A pak když čeští hráči poznají, že nejsou o tolik horší než tihle a oni berou pětkrát šestkrát míň, tak se jim to nelíbí no,“ vysvětluje Zelenka.

    I přes špatnou náladu v kabině věří sparťanský odchovanec v to, že jeho bývalý chlebodárce derby vyhraje. „Jsou schopni vyhrát. Vrátil se jim Rosa (Tomáš Rosický, pozn. red.) a zdá se, že se už nějakým způsobem ustálila sestava.“

    Z nového trenéra Stramaccioniho ale Zelenka příliš nadšený není. Stejně tak se mu nepozdávají kroky, které podniká vedení klubu „Nesmyslně utráceli v létě peníze. Je to blbost udělat za jedno přestupové období jedenáct nových hráčů.“ 

    Pokud by mohl Zelenka Spartě poradit, jak se dostat ze šlamastiky ven, tak má jasno: „Pan Křetínský by se měl obklopit jinými lidmi, kteří tomu skutečně rozumí. Ne pouze zaměstnávat své kamarády.“ 

    Andrea Stramaccioni, trenér Sparty. Zatím je všem pro smích.

    Radami Lukáše Zelenky se ale Daniel Křetínský těžko bude řídit. V létě se totiž rozhodl zainvestovat nemalé peníze do projektu, který je od samého začátku kritizován. Přivedl drahého trenéra a ještě dražší posily. Kdyby Křetínský „novou éru Sparty“ odpískal v jejím úvodu, byl by za (ještě většího) šaška.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:01 neděle 14. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      20
    • Haha
      8
    • Trapas
      8
    • Cože
      6
    • Sladký
      5
    • Tvl
      5