Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jarolímovy podivnosti: Proč bere náhradníka a opomíjí střelce z Anglie?

    Karel Jarolím nominoval na poslední zápasy kvalifikace mistrovství světa. Některá jeho rozhodnutí jsou diskutabilní. | foto: Profimedia.cz

    Samozřejmě, je to jeho volba, on dává hlavu na špalek. Některá rozhodnutí trenéra fotbalové reprezentace Karla Jarolíma, který nominoval tým na poslední dva zápasy neúspěšné kvalifikace o mistrovství světa, jsou však nepochopitelná. Proč bere slávistického náhradníka Jaromíra Zmrhala? Proč ignoruje střelce Matěje Vydru zářícího v Anglii?

    Ve výběru na zápasy se San Marinem a Ázerbajdžánem, jež uzavřou totálně podělaný boj o světový šampionát v Rusku, je pár podivností.

    Například proč Karel Jarolím i dál ignoruje Tomáše Pekharta, urostlého útočníka, který kope v Izraeli za Hapoel beer Sheva. Ne, nemá ohromující statistiky, ale v minulé sezoně zářil v AEK Atény (to fakt není malý klub), přesto ho Jarolím zapověděl.

    Dnes kouč říká: „Tomáš moc nehraje.“ Hm, po návratu po zranění Pekhart nastupuje naprosto pravidelně.

    Ale Pekhart je tak trochu slabý odvar pochybností. Hlavní otazník přináší dvě jména. Jedno opomenuté: Matěj Vydra, útočník Derby County hrajícího druhou anglickou ligu. Druhé naopak nominované: Jaromír Zmrhal, záložník pražské Slavie, v níž jen paběrkuje.

    Jaromír Zmrhal je nejdiskutovanějším jménem nominace reprezentace.

    Případ Zmrhal

    Záhada. Slávistický záložník je ve svém klubu na druhé koleji. Sezonu sice začal v základní sestavě, ale za celé září odehrál v lize jen osmdesát minut.

    Naposledy navíc zazdil velké šance ve Zlíně, Slavia tam kvůli jeho špatnému řešení dvou klíčových situací remizovala a ještě více narostla její ztráta na vedoucí Viktorii Plzeň.

    Zmrhala vyštval ze sestavy Slovák Miroslav Stoch, slávistickému odchovanci se navíc nedaří ani jako náhradníkovi. Nezvládá krátké úseky hry, v nichž by měl zazářit. V tom byl mistr například Vladimír Šmicer, legenda českého fotbalu i Slavie.

    Zmrhal je jiný, proto se mu nyní vůbec nedaří. Přesto je znovu v národním mužstvu. „Nechtěli jsme dělat moc změn,“ vysvětlil Jarolím.

    Fotbaloví fanoušci však na sociálních sítích naráží na jinou možnost. Slavia chce, aby byl Zmrhal vidět, je jedním z hráčů, které by potřebovala prodat. Před časem ho neposlala do Ruska, částka přes 50 milionů jí přišla nízká. V nynější realitě byla parádní.

    Snad Jarolím nehraje s klubem svého srdce…

    Případ Vydra

    Útočník původem z Chotěboře je záhada. Září v Anglii, byť ve druhé lize. Ale ta je, ruku na srdce, mnohem kvalitnější než česká nejvyšší soutěž. Přesto se na Vydru opakovaně nedostává.

    Tentokrát vzal Jarolím Jana Klimenta z Kodaně, slávistu Milana Škodu a plzeňského zlobivce Michaela Krmenčíka. Jen pozice posledního z nich je nezpochybnitelná, je nejlepším střelcem ligy, hraje exkluzivně.

    Ostatní nejsou tak výrazní: Kliment dal v dánské lize tři branky. Škoda v české soutěži stejný počet.

    Vydra se v Coca-Cola Championship trefil pětkrát a potvrzuje, že mu tahle soutěž sedí. Před časem byl jejím nejlepším střelcem, proto za něj Derby County zaplatilo 400 milionů korun. Nyní je pětadvacetiletý útočník na vlně a při absenci zraněného Patrika Schicka by ho měl Jarolím využít.

    Zvlášť když tvrdí: „Tahle pozice je pro mužstvo důležitá a když máme hráče, kteří jsou schopni zúročit týmovou práci a prosadit se v koncovce, je to obrovská pomoc.“

    To Vydra je.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:10 středa 24. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    • Cože
      5
    • Haha
      4
    • Trapas
      4