Brazílie je svátek pro všechny fanoušky fotbalu. Jak málo se k nim dostane lístků?

Bude to fotbalový svátek století. A to doslova, bez přehánění. Do Česka přijede Brazílie, nejsledovanější a nejobdivovanější reprezentační tým světa. V úterý 26. března se však na stadion Slavie v Edenu nedostane zrovna mnoho „obyčejných“ fanoušků.

Naposledy v Praze hráli v roce 1956, Československo tehdy uhrálo s velebeným mužstvem bezbrankovou remízu. Na stadionu na Strahově se mačkalo 45 tisíc diváků. Byla to událost! Zážitek!

Na konci března čeká český fotbal podobný velký den.

Brazilci jsou nejsledovanější reprezentací světa.

„Když se mě zeptali, co bych říkal na to, že bychom mohli sehrát přípravné utkání s Brazílií, hned jsem řekl: Jasně, bereme. Byla by to pecka. Poté se vedla vyjednávání, zda ano, či ne. Nakonec se to povedlo. Pro mě samotného je to obrovský okamžik v mé kariéře,“ uvedl trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

„Brazílie doma v Praze, to bude obrovský zážitek. Navíc předtím hrajeme s Anglií,“ připomněl, že čtyři dny před přípravou s Brazílií čeká mužstvo vstup do kvalifikace mistrovství Evropy v Londýně.

Ale zpět k Jihoameričanům.

Zápas s Brazílií se bude hrát na stadionu Slavie v Edenu.

Bohužel, v tuzemsku není tak velký stadion, který by byl na duel s Brazílií vhodný. Prodat padesát tisíc vstupenek na slavné Kanárky by rozhodně nebyl problém.

Jenže hrát se bude v Edenu, kam se vejde 20 tisíc lidí. Už tato omezená kapacita naznačuje, že bude mnoho fanoušků zklamaných.

„Neznáme požadavky Brazilců. Jak početná přijede delegace a kolik budou chtít lístků pro své fanoušky. Na každý zápas taky existuje protokol, jehož součástí jsou i požadavky partnerů. Ale je to hlavně zápas pro fanoušky, aby si ho mohli užít. Do prodeje půjde maximum možného, ale konkrétní číslo nejsem schopen říct,“ prohlásil předseda fotbalové asociace Martin Malík.

„Děláme to hlavně kvůli fanouškům,“ dodal.

Brazilská hvězda Barcelony Philippe Coutinho

Podle informací Expresu však číslo nebude rozhodně vysoké. Do prodeje půjde pouze 4500 vstupenek z celkové kapacity.

Zbytek skončí právě u partnerů asociace, u krajských i okresních svazů po celém Česku.

Toto číslo rozhodně poptávku neuspokojí. Uvidí se, jak rychle bude suma pryč. Prodej bude spuštěn v pondělí 25. února v 8 hodin na webovém portálu www.vstupenkyfotbal.cz.

Lístky stojí od 990 do 2490 korun.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:34 sobota 15. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 10
  • 9
  • 9
  • 9
  • 8