Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Peklo pro fandy na MS v Kataru: 5 tisíc za noc v kontejneru, někteří se nevejdou do postele

    Takhle žijí fotbaloví fanoušci v Kataru ve „fanouškovské vesnici“ za 185 liber za noc. | foto: Reprofoto Mail Onlilne

    Katar je všeobecně považován za zemi luxusu. Očekávalo se tedy, že o fotbalové fanoušky bude během světového šampionátu dokonale postaráno. Pravda, všude kolem nich se nachází luxusní budovy, oni jsou ale ubytováni ve „fanouškovské vesnici“, která působí spíše jako tábor pro uprchlíky. Za jednu noc v obytném kontejneru, který je podobný těm, co využívají dělníci na stavbách, fanoušci zaplatí v přepočtu přes pět tisíc korun. Někteří si přitom stěžují, že se ani nevejdou do postele! Všude kolem narychlo postavených „domečků“ se navíc válejí odpadky a není divu, že se mnozí děsí toho, co se bude dít, až se šampionát naplno rozjede a areál bude plný rozzuřených britských rowdies.

    V neděli odstartuje fotbalové mistrovství světa. Poprvé v historii bude světový šampionát hostit Katar. Pořadatelská země odehraje první zápas turnaje, postaví se nevyzpytatelnému Ekvádoru.

    Kromě absence velkých hvězd a zákazu prodeje alkoholu v okolí stadionů se nyní řeší také příšerné podmínky v narychlo vybudované „fanouškovské vesnici“ Rawdat Al Jahhaniya.

    Zatímco fotbalisté a členové realizačních týmů žijí v luxusních hotelech, na fandy nezbylo místo a mačkají se v obytných kontejnerech, které na první pohled připomínají ty, co běžně používají dělníci na stavbách.

    Fotbalový fanoušci v Kataru žijí v obytných kontejnerech, které využívají například dělníci na stavbách. Zaplatí za to 185 liber za noc a někteří se nevejdou do postele!

    Jedna noc v tomto „luxusu“ vyjde na 185 liber, což je v přepočtu 5175 korun. Za takovou částku by se jistě dal sehnat solidní hotel a není divu, že fanoušci zuří.

    Takhle žijí fotbaloví fanoušci v Kataru.

    Zaplatil 185 liber za noc a nevejde se do postele

    Například takový Íránec Milad Mahmooditar se britskému serveru Mail Online svěřil, že se ani nevejde do postele.

    „Měřím 6 stop (zhruba 182 centimetrů, pozn. red.) a postel je na mě příliš malá. Nemám se kam hnout a klimatizace dělá takový hluk, že ani nemůžete spát,“ postěžoval si fanoušek z Teheránu, který světu ukázal, v jakých podmínkách nyní žije.

    „Koupelna není moc koupelna. Stěží se tu můžete pohnout. Zaplatil jsem asi 200 dolarů za noc a vím, že za 100 dolarů bych mohl dostat pětihvězdičkový pokoj s plnou penzí. Jsem obchodník, ale ne žádný boháč. Utratil jsem spoustu peněz, abych tu mohl být, a očekávám, že se mnou bude zacházeno mnohem lépe,“ dodal rozzuřený Íránec.

    Íránský fanoušek si stěžuje, že se ani nevejde do postele.

    Velšský fanoušek, který si nepřál být jmenován, zase výše uvedenému serveru řekl, že si přijde, jako by žil v krabici od bot.

    „Není tu žádný prostor ani na uložení zavazadel. Na malý stolek se vejde akorát tak miska kukuřičných lupínků,“ řekl zklamaný fanda.

    Takhle žijí fotbaloví fanoušci v Kataru ve „fanouškovské vesnici“ za 185 liber za noc.

    Areál připomíná staveniště, všude jsou odpadky

    Obyvatelům vesničky příliš nezvedl náladu ani fakt, že mají v areálu k dispozici venkovní posilovnu a také pojízdný karavan s občerstvením. Vzhledem k tomu, že je zakázán prodej alkoholu, šla zatím nejvíce na dračku káva.

    Fotbalové fanoušky trápí také to, že se všude kolem jejich improvizovaných domovů povalují odpadky, hlavně černé pytle plné suti.

    Ve fanouškovské vesnici se všude kolem povalují odpadky.

    Někteří fandové na sociálních sítích sdílí fotografie, z nichž je na první pohled zřejmé, že celý projekt není ještě zdaleka dokončený a zvelebování areálu stále ještě probíhá. Některé části vesničky tedy připomínají spíše staveniště.

    Kousek od místa, kde žijí fotbaloví fanoušci, se nachází skládka.

    Do Kataru míří tisíce Britů. Cena piva je nepotěší

    Britský list The Guardian uvádí, že se na místě nachází také stan, který během turnaje bude sloužit jako mešita. Co se bezpečí týče, ochranka bude hlídat nepřetržitě 24 hodin denně. „Bezpečnost nebude problém,“ tvrdí organizátoři.

    Fotbalové MS v Kataru startuje!

    Někteří ale mají pochopitelně strach, co přinesou následující dny, kdy se vesnička naplní fanoušky. Zejména takoví příznivci Anglie a Walesu umí pěkně řádit a čeká se, že jich do muslimské země přijede kolem deseti tisíc jen na zápasy základní skupiny.

    Britům, kteří do Kataru už přicestovali, se ale pochopitelně vůbec nelíbí zákaz prodeje alkoholu. Když už si někde mohou nějaký ten drink koupit, nezdá se jim zase vysoká cena. Za jedno malé pivo zaplatí zhruba dvanáct liber.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:25 pondělí 20. března 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      64
    • Trapas
      28
    • Super
      22
    • Tvl
      14
    • Cože
      13
    • Sladký
      9