Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ligový Expres: Mohla ho mít Sparta. Místo toho ji může zlobidlo Stoch v derby sestřelit

    Už v neděli! Největší derby se blíží. Slavia do něj jde jako favorit, vedena slovenskou hvězdou s cejchem potížisty. Miroslav Stoch přitom mohl hrát za Spartu. Ligový Expres připomíná, jak by se nyní tento fotbalový zlobivec letenskému týmu hodil.

    Minulé léto měla Sparta dilema. Získat slovenského záložníka, jehož pověst je – mírně řečeno – kontroverzní. Nešla do toho, po Miroslavu Stochovi hmátla Slavia.

    Sparta místo něj koupila ještě větší jméno. Z Interu Milán přišel na hostování Jonathan Biabiany. V prvním zápase se předvedl, v Mladé Boleslavi zahrál velmi slušně, asistoval u gólu. Toť vše. Nakonec odkopal jedenáct utkání, ani jednou neskóroval, nepřidal ani jednu přihrávku.

    A zmizel.

    Slavia jede: Gól proti Dukle oslavují Miroslav Stoch, Ondřej Kúdela a Vladimír Coufal.

    Abychom byli spravedliví, Stochovy první měsíce ve Slavii rovněž nebyly úplně exkluzivní. Za podzim čtrnáct utkání, tři asistence. Ani jedna branka.

    Na jaře už to bylo lepší, Stoch se trefil čtyřikrát. Ale hlavní progres přišel až nyní. Sedm gólů je na záložníka ve třinácti utkáních velmi dobrý počin. Navíc když budou takové jako ten proti Dukle v pondělí. Slovák míč napasíroval přesně (ale opravdu!) do šibenice. Byla to fotbalová fantazie.

    „Hraje fantasticky. On si umí skvěle najít prostor, má rychlé nohy, skvělou střelu pravou i levou,“ ocenil spoluhráče obránce Vladimír Coufal.

    Obránce Slavie Vladimír Coufal se proti Dukle gólově prosadil.

    Zapomenuta je Stochova problematická povaha, která ho často nutila do konfliktů s trenéry. Například nyní už bývalý trenér reprezentace Ján Kozák, který nedávno skončil kvůli flámu hráčů po prohře s Českem, nemohl Stocha vystát. „Za mě v národním týmu nebude,“ byl rezolutní.

    Jeho nástupce Pavel Hapal to změní, Stoch se do slovenského výběru vrátí. Při posledních výkonech není divu.

    Sparta padla ve Zlíně, Nicolae Stanciu to nenesl dobře.

    Na Spartě určitě už řeší, jak ho v neděli zastaví. Letenští totiž potřebují v derby bezpodmínečně uspět. Už nyní ztrácejí na Slavii sedm bodů. Kdyby prohráli, odstup by byl desetibodový, tedy vlastně fatální.

    Naposledy měla Slavia před derby větší náskok v sezoně 1941/42, tedy před sedmasedmdesáti lety. Jak upozornil twitterový účet CS fotbal, slávisté pak velký zápas vyhráli 7:0…

    Může se to stát znovu? Jasně, Slavia je nejlepší tým ligy, ještě nikdy v historii samostatné české soutěže neměla na kontě po třinácti zápasech 33 bodů.

    Zlínský trenér Michal Bílek poprvé ve své trenérské kariéře porazil Spartu.

    Sparta navíc prohrála tři z posledních čtyř duelů. O víkendu padla ve Zlíně, kde ji porazil trenér Michal Bílek, legenda letenského klubu. Ten Bílek, který byl doslova vyhnán od národního mužstva.

    Co bychom nyní dali za postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy, kam se s týmem propracoval? A co by Sparta dala za double (triumf v lize i poháru), který Bílek na Letné slavil v roce 2007?

    Ale zpět k derby. Sparta se může utěšovat maximálně tím, že se hraje na Letné. Tři poslední prohry totiž utrpěla na venkovních stadionech, naopak doma z šesti zápasů pět vyhrála a jednou remizovala.

    Trenér Sparty Zdeněk Ščasný při zápase ve Zlíně

    „Kdybych věděl, proč se nám venku nedaří, změním to,“ byl po krachu ve Zlíně bezradný kouč Zdeněk Ščasný. „Omlouváme se,“ doplnil ho záložník Nicolae Stanciu.

    Tahle omluva však fanouškům nestačí – pomůže jen úspěch v derby.

    Trenér Příbrami Josef Csaplár je v úzkých, tým dostal třikrát po sobě nakládačku.

    Ještě hůř než Sparta na tom však je Příbram i s velkohubým trenérem Josefem Csaplárem. Za pět zápasů dostala patnáct gólů. Je sice pěkné, že kouč žene tým stále na zteč, ale naivita se neodpouští.

    Alespoň tedy Csaplár dál kraluje v disciplíně nazvané nejzábavnější trenér pro tiskové konference…

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:37 středa 27. února 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    • Haha
      5
    • Trapas
      5
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...