Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fotbalová revoluce! České legendy spojily síly s Čtvrtníčkem a Trojanem, chtějí očistu

    A dost! Vladimír Šmicer, Jan Koller a Tomáš Ujfaluši, bývalé hvězdy reprezentace, se rozhodli očistit český fotbal. Na pomoc si vzali herce Petra Čtvrtníčka a Ivana Trojana, kteří se netají tím, že je dění okolo nejpopulárnějšího sportu světa hodně zajímá. První jmenovaný zazářil v dnes již kultovní divadelní hře „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“, která paroduje korupční kauzu fotbalového šíbra Ivana Horníka. Trojan je zase velkým fanouškem Bohemians 1905. Jak probíhalo natáčení vtipných spotů?

    Iniciativa Fotbalová evoluce společně se scenáristy z party Jinej gang připravila pro fotbalové fanoušky sérii spotů, v nichž se kromě legend Jana Kollera, Vladimíra Šmicera a Tomáše Ujfalušiho objevili také například hudebník David Koller, fotbalová legenda Antonín Panenka a herci Ivan Trojan a Petr Čtvrtníček (v roli fotbalového padoucha).

    „Příběh začal vznikat přibližně na konci října. Napsal jsem Petru Čtvrtníčkovi, jestli by ho zajímalo podpořit lidi ve fotbale nějakým odlehčeným spotem. Petr reagoval pozitivně, a přestože se pak kvůli rodinným problémům jednoho z aktérů muselo vše odsunout, nakonec jsme našli společný čas i téma. Petrovi jsme společně se Sašou Smitou nastínili naši představu dialogů a on dal obratem na stůl dvě verze. Tu druhou pak vyladil společně s Ondrou Hüblem z Jinýho gangu a šlo se na věc. Byla to klasicky trochu punkeřina,“ popisuje zrod celého příběhu lídr iniciativy Fotbalová evoluce Ondřej Lípa.

    Natáčení se odehrálo u metra Háje na malé čerpací stanici, kterou poskytl bezplatně majitel Ivo Svoboda.

    „Když jde o takovou dobrou věc, ušlý zisk vlastně neřeším. Chtěl jsem klukům i fotbalu pomoci, a když to jde touto cestou, je to pro mě samozřejmost,“ řekl majitel benzínky.

    Fotbalové legendy chtějí očistit český fotbal.

    Natáčení spotu, který má skoro tři minuty a v menších příbězích divákům nabídne devět dvacetivteřinových variant, trvalo přibližně sedm hodin a další hodiny zabrala postprodukce.

    „Projekt Fotbalové evoluce pokračuje dobře, udělal se kus poctivé práce a tímhle jsme si udělali také trochu únik od veškerých jednání a objíždění republiky. Bavilo mě to a věřím, že to bude bavit i diváky,“ uvedl k myšlence spotu Vladimír Šmicer. 

    „Doufám, že si diváci v těch jednotlivých vtipech najdou pointu, kterou jim tím chceme sdělit. A věřím, že je to také pobaví,“ řekl o projektu nejlepší reprezentační střelec Jan Koller.

    „Kluci mě překvapili, jak dobří jsou herci. Sice to byla partyzánština na koleni, ale takhle vznikají ty nejlepší věci,“ popsal natáčení scenárista Ondřej Hübl, který patří do party Jinej gang, jež má za sebou řadu úspěšných reklamních spotů.

    „Atmosféra byla pěkná, kluci hráli dobře a já věřím, že to, co mělo směrem k lidem zaznít, zaznělo. Nebýt Bohemky, já už bych na fotbal ani nechodil. Ale tohle děláme kvůli našim dětem, aby výsledky nebyly rozhodnuté předem a fotbal byl radost,“ řekl zase herec Ivan Trojan, který se netají tím, že je velkým fanouškem Bohemky, za niž dokonce nastoupil v jednom zápase.

    Fotbalové legendy chtějí očistit český fotbal.

    Iniciativě po celou dobu pomáhá i manažer charitativního projektu Real Top Praha Alexandr Smita. 

    „Bude hrozně těžké něco změnit, ale věřím, že to určitě může pomoci a musíme se o to pokusit,“ říká ke své angažovanosti Smita.

    Natáčení se odehrálo za přísných hygienických opatření v uzavřeném prostoru čerpací stanice od pěti odpoledne do druhé hodiny ranní. Jednotlivé díly budou směrem k divákům mířit v následujících čtrnácti dnech.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:24 středa 16. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      25
    • Haha
      20
    • Super
      17
    • Tvl
      16
    • Cože
      15
    • Sladký
      15