Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tahoun Čechů na MS Zadina: Cepoval ho slavný otec, palce mu drží dlouhonohá kráska Míša

    Zadinovi drží palce krásná přítelkyně Míša. | foto: Instagram

    Ještě nedávno se zdálo, že český výběr na hokejovém mistrovství světa nepostoupí ani ze skupiny a půjde o nejhorší výsledek v dějinách. Teď si parta kouče Filipa Pešána brousí zuby na Finy, s nimiž změříme síly ve čtvrtfinále ve čtvrtek večer. Jedním z tahounů Čechů na právě probíhajícím turnaji je mladý útočník Detroitu Red Wings Filip Zadina (21), který svůj talent ukázal v zápase proti Slovákům. Zásadní roli v jeho kariéře hrál slavný otec, palce mu drží sympatická kráska Míša.

    Na právě probíhajícím mistrovství světa v Lotyšsku vstřelil Filip Zadina zatím dvě branky a zaznamenal také dvě asistence. Nejlepší zápas odehrál proti Slovensku, kdy si připsal dva body do kanadského bodování.

    „Podle mě jsme na začátku turnaje neodvedli dobrou práci. Pak jsme se ale začali zvedat a hráli jsme lépe. Teď jsme vyhráli pátý zápas v řadě, to nám před čtvrtfinále hodně zlepší sebevědomí. Jsme na správné cestě, jen musíme hrát jednoduchý hokej,“ řekl po zápase se Slováky pro Hokej.cz Filip Zadina.

    O mladém útočníkovi, který který válí v NHL v dresu Detroitu Red Wings, se už delší dobu mluví jako o obrovské naději českého hokeje.

    Trenéři Filipa Zadinu popisují jako typického zabijáka, hráče do koncovky, jehož chce mít ve svém týmu snad každý kouč. Kromě toho má neskutečně rychlé a šikovné ruce.

    Filip Zadina patří na světovém šampionátu mezi hlavní tahouny českého výběru.

    Důležitou roli v kariéře nadaného střelce hrál jeho otec Marek, který byl také vynikajícím hokejistou a dnes působí jako asistent trenéra v Třinci. Filipa k hokeji přivedl, pak mu dával cenné rady a trénoval ho.

    Když bylo Zadinovi mladšímu šestnáct, jeho otec Marek ho často bránil před novináři. Nechtěl totiž, aby o něm psali jako o vycházející hvězdě, protože si nepřál, aby se synovi z mediálního tlaku zamotala hlava.

    „Máte lidi, kteří Filipovi přejí, pak ale i takové, co hledají za každou cenu chybu a pak si ji najdou. Když hrál ještě doma, bylo tam najednou dost negací. V šestnácti letech ale nejste připravený na to, že na vás lidé hledají spíše ty horší stránky. Nikdo není z ledu a mladý kluk tohle zkrátka vnímá a nějak se mentálně vyvíjí, prostředí ho formuje. Na hráče má pak velká negace špatný vliv,“ vysvětlil svůj postoj Marek Zadina v nedávném rozhovoru pro deník Sport.

    Marek Zadina

    Když si Filipa v roce 2018 ze šesté pozice draftu zamluvil Detroit, jel s ním do Ameriky jeho otec s manželkou a s úsměvem na rtech prohlašoval, jak je na svého syna pyšný.

    „Pro nás to byly nezapomenutelné chvíle. Měli jsme ohromnou radost a byli na Filipa pyšní. Dopadlo to dobře. Teď už bude záležet jen na něm, jak se s tím popasuje. Čeká ho ještě dlouhá cesta a tvrdá práce,“ říkal tehdy trenér a bývalý útočník, který pravidelně brzy ráno vstává, aby sledoval synovy výkony v NHL.

    Palce mu drží dlouhonohá kráska Míša!

    Českému tahounovi na šampionátu kromě jeho otce drží palce také přítelkyně Míša. 

    Život v USA Míša miluje.

    Dlouhonohá kráska, která si nemůže vynachválit život v USA, sleduje zápasy svého milého s rodinou a dme se pýchou, že právě její miláček na turnaji tak září.

    „Jsem na tebe hrdá, zlato,“ napsala sympatická kráska na Instagramu ve Stories a sdílela video jednoho ze Zadinových gólů. 

    „Nejvíc tě miluju,“ píše své přítelkyni u společných fotek mladý útočník.

    Filip Zadina se svou krásnou přítelkyní Míšou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 30. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      14
    • Trapas
      14
    • Haha
      12
    • Sladký
      12
    • Tvl
      11
    • Cože
      9