Je arogantní, umí jen žvýkat a neslaví góly! Pešán i po výhře čelí obří kritice

Urvat první body na mistrovství světa? Splněno! Získat si na svou stranu fanoušky? To se hlavnímu trenérovi Filipu Pešánovi (43) zatím vůbec nedaří. I po prvním vítězství na turnaji nad Běloruskem jsou sociální sítě plné peprných vzkazů na adresu mladého a nepříliš energického kouče. Co fanouškům u televizních obrazovek vadí nejvíce?

Když Filip Pešán na lavičce náhradního týmu nahradil dnes již zesnulého bouřliváka Miloše Říhu, vedení českého hokeje si tehdy od této změny představovalo výrazný posun vpřed. Pešán je totiž považován za jednoho z nejtalentovanějších koučů v Česku, který uznává moderní trendy.

Příprava na světový šampionát se Čechům povedla na výbornou. V generálce Pešánovi svěřenci smázli silné Rusko 4:0. 

Na mistrovství to ale svěřencům mladého trenéra vůbec nejde, mančaft netáhne za jeden provaz a Češi zažívají historicky nejhorší vstup do turnaje. Nikdy předtím se nestalo, aby náš nároďák padl ve dvou úvodních duelech mistrovství světa.

„V zápasech s Ruskem a Švýcarskem jsme si vyzkoušeli hrát jednoduchý kombinační hokej, který nebolí. Je vidět, že tohle není cesta. Musíme se vrátit do práce, vzít si montérky. Doufám, že to tak bude už v dalším zápase,“ řekl Filip Pešán po prohrách s Ruskem a Švýcarskem.

V pondělí se Čechům podařilo získat první dva body na turnaji, když porazili Bělorusko v prodloužení 3:2. O dobrém a sebejistém výkonu ale nemůže být řeč...

„Od začátku tým pracoval na sto procent, ale chybí nám lehkost a chemie,“ nechal se slyšet po prvním vyhraném zápase Pešán, který ale i tak čelí drsné kritice od fanoušků českého hokeje.

Fanoušci zuří: Po gólech se neraduje a pořád jen žvýká!

Většina příznivců Pešánovi vyčítá jeho nepříliš energický projev na lavičce během zápasů. Fanoušky zaráží to, že Pešán ani neslaví branky svého týmu.

„Hadamczik je proti němu srdcař. Je to chladný bezcitný člověk, nechápu, kdo ho tam dosadil, zastával jsem se ho, ale po vítězném, vydřeném gólu Kubalíka se neradoval, tak ať to nedělá,“ píše na Facebooku České hokejové reprezentace fanoušek Aleš.

„On umí i mluvit? Já myslel, že jenom žvýká,“ dělá si legraci další hokejový fanoušek.

„Říha se s Hlinkou v hrobě obrací,“ myslí si jistý Lukáš, jenž Pešána srovnal s trenérskými velikány Ivanem Hlinkou a Milošem Říhou, kteří jsou už v hokejovém nebi. Oba to uměli na rozdíl od mladého kouče na lavičce i v kabině pěkně rozjet.

Filip Pešán čelí velké kritice.

Podobných vzkazů směrem k Pešánovi je plný Facebook. Po sociální síti se také šíří vtipná koláž, na níž jsou čtyři úplně stejné fotografie Filipa Pešána. Jednou má jeho obličej znázorňovat radost po vstřelené brance, jindy zase smutek z prohraného zápasu či obdrženého gólu.

Pešán: Arogance je součást mé role

Sám trenér si ale z kritiky příliš velkou hlavu prý nedělá a je si vědom toho, že svým lehce arogantním projevem lidem často pije krev, ale měnit se nehodlá.

„Chovám se tak, jak to cítím. Nedokážu hodnotit, zda jsem arogantní, ale mám také lidskou tvář. Bohužel zatím jsem neměl moc šancí ukázat, že může být i přátelská a sympatická. Jsem vnímán jako kouč a arogance je součástí mé role a divadla, které musím při řízení týmu hrát,“ reagoval reprezentační kouč před časem pro server iSport.cz.

Do dalšího zápasu nastoupí Pešánův výběr ve čtvrtek proti Švédsku, tedy proti dalšímu týmu, jehož výkony jsou na letošním šampionátu zatím silně za očekáváním. Švédové si připsali dvě porážky a jsou na turnaji zatím bez bodu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:21 středa 22. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 16
  • 7
  • 6
  • 5
  • 3