Pešán na pohřbu Miloše Říhy (†61): Byl slyšet až ve skyboxu, mediální přestřelky ho netěšily

I když byl Filip Pešán (42) často v médiích označován jako jakýsi rival Miloše Říhy (†61), mladý trenér vůbec neváhal a dorazil na poslední rozloučení s nedávno zesnulým koučem. Novinářům objasnil svůj vztah s Říhou, jehož naopak velmi uznával, a přidal i jednu hezkou vzpomínku.

Na poslední rozloučení s reprezentačním trenérem Milošem Říhou, které se konalo ve středu odpoledne v prostorách pardubického krematoria, dorazilo podle očekávání mnoho osobností z českého hokeje.

Nechyběl ani Říhův nástupce u reprezentačního áčka, velmi talentovaný kouč Filip Pešán. Ten přítomným novinářům sdělil, že s Říhou vycházel velmi dobře.

„Byl svůj a velmi dobře řídil národní tým. V poslední době jsme se velmi sblížili, potkali jsme se na mistrovství světa do 20 let, prodebatovali jsme několik večerů. Na principy hokeje jsme koukali podobně, účastnil se mých konferencí, chtěl mě podporovat. Je škoda, že nás opustil, je to velká rána pro český hokej i pro jeho rodinu,“ řekl na kameru Pešán.

Filip Pešán převzal po Říhovi národní tým.

Mediální přestřelky ohledně mého posunu ho netěšily

Konec zkušeného trenéra Miloše Říhy u národního týmu a nástup talentovaného Pešána byl nedávno velkým tématem pro hokejové odborníky. 

Široká veřejnost dost možná i nabyla dojmu, že Pešán a Říha jsou rivalové, kteří se nemají příliš v lásce. Tak tomu podle Pešána prý nebylo. Mladý kouč ale uznal, že Říha celou situaci nenesl příliš dobře.

„Mediální přestřelky ohledně mého posunu do role reprezentačního trenéra ho asi úplně netěšily. My jsme ale zůstali v pracovně přátelském vztahu,“ sdělil Pešán.

Miloš Říha byl znám jako velmi emotivní trenér, který pro ostré slovo nešel daleko. Hodně rád také zvýšil hlas. 

„Strávil jsem s ním půlku mistrovství světa v Ostravě a musím říct, že ho byl plný skybox. Každou věc, kterou chtěl říct, řekl z plného hrdla a takový byl celý život,“ zavzpomínal na svého trenérského kolegu Pešán.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:52 pátek 8. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 44
  • 41
  • 40
  • 40
  • 40