Válka trenérů: Rasisto, táhni na Floridu nebo do Švýcarska, pálí do Stloukala Pešán

Jsou to kolegové, místo aby si ale pomáhali, na dálku do sebe pálí! Mezi šéfem lavičky národního týmu Filipem Pešánem a „běsnícím trenérem“ Martinem Stloukalem zuří válka. První jmenovaný vzkázal kouči Techniky Brno, že pokud je takový odborník, jak se prezentuje, měl by se sebrat a rozdávat rozumy na Floridě či ve Švýcarsku.

Martin Stloukal, který koučuje mladé talenty v Technice Brno, se letos v červnu proslavil uniklou nahrávkou z kabiny, na níž cepuje své svěřence.

„Nechci vidět, že budete žrát nějaký čínský přejetý psy, kebaby u těch cikánů smradlavejch, špinavejch tam. Nebo něco takovýho,“ zaznělo například na nahrávce, která byla hitem českého internetu.

Na základě této nahrávky se výkonný výbor Českého hokeje rozhodl potrestat Techniku Brno za to, že Stloukala stále zaměstnává. Svaz brněnskému klubu vypověděl smlouvu, na jejímž základě byl Stloukal vedoucím trenérem, Technika Brno tak kvůli tomu přijde o statisíce korun.

Redakci Expres.cz trenér Stloukal řekl, že celá kauza může skončit až zánikem klubu, a dodal, že někdo ze svazu s ním vede otevřenou válku.

„Na rovinu, nevím, o co těm lidem jde? Teď proběhl draft do NHL a my v prvním kole nemáme ani jednoho hráče, jsou tam ale dva Němci a dva Rakušané. My tady děláme takovouhle šaškárnu, místo abychom se starali o podstatné věci. Nesouhlasím s tím, jak se tady hokej dělá, oni to dobře vědí, jsem s nimi ve sporu od samého začátku. Tahle válka z jejich strany proti každému, kdo s nimi nesouhlasí, je evidentní. Já se dívám na výsledky, jestli vám to nevadí, mně to tedy vadí,“ řekl Stloukal.

„Svaz si vzal děti jako rukojmí, pokud to bude nastavené tak, že když neodejdu, klub skončí, samozřejmě budu zvažovat, že odejdu sám. Není mi lhostejný osud 250 dětí. Z žádného jiného důvodu ale neodstoupím, já žádnou chybu neudělal. Za celou dobu jsem nedostal jedinou negativní reakci, ani od rodičů. Kdyby oni se mnou měli problém, vedení Techniky by mě už vyhodilo. Naopak máme podporu,“ stojí si za svým hokejový trenér.

Rasismus a žádný respekt k rodičům! Ať jde na Floridu

Jeho slova nezůstala dlouho bez odezvy. Na svém Twitteru se ke Stloukalovi vyjádřil současný kouč národního týmu Filip Pešán.

„Doporučuji panu Stloukalovi využít jednu z exkluzivních nabídek z Floridy nebo Švýcarska. Evidentně není v českých podmínkách nikdo, kdo by ocenil takto vzdělaného a progresivního kouče,“ rýpl si do Stloukala Pešán.

A to nebylo vše. Reprezentační trenér se vrátil také k výše zmíněné nahrávce. Výroky, které Stloukal řekl v kabině plné juniorů, považuje Pešán za rasistické.

„Mohl jsem se dozvědět, jak ideálně řídit český hokej, ale jedno vím jistě, že zastrašování mladých hráčů, nerespekt k jejich rodičům a rasismus se rozhodně naprosto vylučují s filozofií mojí i celého českého hokeje,“ říká Pešán.

O Stloukalovi se dobře ví, že když se do něj někdo pustí, s chutí mu to rád vrátí. Jistě si všichni hokejoví fandové vzpomenou, jak dopadl legendární Dominik Hašek, který se do Stloukala pustil v televizi a řekl, že jeho projev v klubové šatně byl nepřijatelný.

„Dominik Hašek u mě skončil, pro mě ten člověk neexistuje. To, co předvedl, byla tragédie. Nikdo mu nebrání, aby si vzal píšťalku na krk. Dávno mohl předávat svoje zkušenosti dětem. Ať zanechá těchto kravin, to mu vzkazuji,“ řekl tehdy k Dominátorovi Stloukal.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:07 pondělí 8. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 54
  • 31
  • 20
  • 20
  • 17
  • 15